Elő szokott fordulni, hogy fejfekvésből visszafordul a baba farfakvésbe az utolsó pár hétben?
Nagyon-nagyon ritkán elő. Eddig én is azt hittem, hogy nem és épp tegnap beszélgettem a szülésznőmmel, aki elejtett egy olyan mondatot, hogy "Most már nem hiszem, hogy megfordulna farosba." Épp arról beszélgettünk, hogy nagyon durván leszállt a pocakom, a 36. hétben vagyok.
Akkor rákérdeztem, hogy mi az, hogy nem hiszi és azt mondta, hogy nagyon ritkán, de volt már olyan, hogy fejvégű baba szülés előtt egy-két héttel megfordult, de tényleg nem kell ettől félni, főleg ha már elkezd a feje beilleszkedni. Ha leszáll a pocak és a baba feje beilleszkedik félig-meddig, akkor szinte már fizikailag lehetetlen megfordulnia. Nekem tegnap ezt mondták.
A 27.héten már fejfekvésű volt a babám, aztán a 32.heti ultrahangon is. Most 35 hetes vagyok, csak úgy eszembe jutott, hogy még visszafordulhat-e.
Köszönöm a választ!
Igazából nem izgulok ezen, csak úgy eszembe jutott a sok furcsa "kismama-gondolat" közepette :)
Amúgy azt érzem, amit írsz: ha csuklik, akkor köldök alatt, és amúgy meg köldök fölött érzem a rúgásait. Sokszor érzem a gyomromnál. Meg néha olyan mintha "fejelgetne" lefele, van amikor majd' összeesek.
Köszönöm :)
Szia!
Nem megrémíteni akarlak, csak a kíváncsiságod kielégíteni. Az én lányom végig koponyavégű fekvésben volt, még a 32. heti ultrahangon is. Aztán a 38. héten az ultrahangos doki közölte, hogy nem látja a nemét, mert a feneke eltakarja - ekkor világosított fel, hogy már medencevégű a fekvés. Sajnos már nem fordult vissza. Persze mondanom sem kell, hogy a védőnők és a dokik is értetlenül álltak a dolog felett, de ez van. Általában akkor történik ilyesmi, ha nem elég a baba számára a hely a méhben, vagy ha rövid a köldökzsinór.
Boldog babavárást és könnyű szülést!
Zita (28 hetes baba anyukája)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!