Kérlek benneteket, írjatok érveket, hogy mi szól mellette és ellenérveket, hogy mi szól ellene, hogy együtt aludjunk a babával, vagy külön?
Köszönöm a gyors válaszokat,fura mert első perctől azt akartam és természetesnek tűnt,hogy a baba a hálószobában legyen velünk ott rendezzük be neki a helyet,de átgondolva,hosszútávon ez nem biztos,hogy jó.
Szerintem berendezzük neki az egyik szobát,mi meg alszunk a másikban,légzésfigyelő van,egy ágy bent lesz,hogy bármikor vele legyek ha kell,napközben együtt leszünk és ennyi.
Majd a gyakorlatban megmutatkozik minden.
Köszi csajok:-)))
Nekem egy szobas es kulon szobas gyermekem is van jelenleg. A nagyobbik 18 honapos, a kisebbik 4 honapos. Amikor a nagyobbik szuletett egy szobas lakasunk volt, nem volt kerdes, hogy egyutt alszunk-e. Speciel az egyutt alvas nalunk egy agyban alvas is volt altalaban.
Mire a pici megszuletett mar tobb szobas hazunk volt, de a fiunkat nem koltoztettuk at, mert kozvetlenul szules elott koltozkodtunk, nem akartam, hogy a kulon szobaba koltozest esetleg a kisteso erkezesevel kosse ossze.
Picur is a mi haloszobankban kezdte a palyafutasat, viszont kisagyban, a nagyobbik ekkor mar kulon agyban volt, jol esett vegre kettesben a ferjemmel aludni.
MOst negy honapos es most koltoztetjuk a picit masik szobaba, ugyanis o ezt igenyli. Ugyanis: a nagyobbik ha elalszik, akkor az eg is leszakadhatna, tudunk tevezni, beszelgetni, reggel a ferjem hat ebresztoje csoroghet fel oran at, oltozkodunk, o akkor sem ebred.
Viszont a pici mas eset. Ha susog alattunk a lepedo, mar arra is megmoccan. (Egyebkent ennek ellenere vegig alussza az ejszakat ket honapos kora ota.).
Igy ha velunk egy szobaban van, akkor nincs tevezes, se beszelgetes, se pisilni jarkalas, se semmi, de meg az is gondot okozott, hogy a nagyobbik gyereket hogyan hozzuk be es fektessuk le aludni, ha mar a pici alszik.
Egyertelmu volt tehat, hogy o kulon szobaba kerul, ott nem zavarjuk, szundizhat nyugodtan.
A szoba mellettunk van, van legzesfigyelos bebior (egyebkent is be van kapcsolva), van ott is nekem agy, ha esetleg ejszakaznom kell vele, vagy nyugtalan es mellettem szeretne aludni, akkor atmegyek hozza. De ilyen meg nem volt.
Nalunk tehat ez nem elv kerdese, nem terveztunk se igy, se ugy, en inkabb mindig a mar meglevo gyereket, az igenyeit probalom felismerni es aszerint cselekszem, hogy neki mi a jo, mit kivan. Nem is tudnek sablont huzni rajuk es ugy tenni, ahogy elore elgondolom mindig, mert nem egyformak.
A kicsinek velunk jobb, a picinek pedig kulon szobaban, nekem mindketto tokeletes megoldas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!