Szülés utáni fürdés? Ekkora különbség az országok között?
Tök mindegy, hogy milyen szülésed volt, egy valami biztos bárhogy szültél: a méheden a méhlepény helyén egy irdatlan nagy seb van és amíg vérzel, a kórokozók sokkal könnyebben feljuthatnak.
Egyébként ha beírod angolul, pont ugyanannyi tiltást mint engedélyezést találsz.
Ahogy olvasgatok ezen az oldalon, érdekes módon külföldi országokban gyakorlatilag abszolút nem foglalkoznak a terhes kismamákkal, szült nőkkel, ha valami gondjuk van, nem figyelnek oda rájuk kellőképpen, szóval én a helyedben inkább a magyar orvosodra hallgatnék, előttem már leírták, hogy miért.
Nagy a fertőzésveszély. És császármetszés mellett is. Nem véletlenül kell császáros szülésnél a nemi életet is ugyanúgy hanyagolni az első 6 hétben.
Igen.
Ámerikában is ezt mondták a barátnőmnek. Ezért is kérdeztem.
Ez mindenben így van. Mikor lehet hozzátáplálni, mivel, hogyan, szoptatás ideje, szülés körülményei, látogatási idők, minden. Ezek valószínűleg csupán protokolláris szokások, amik nem jelentenek semmit, egyik sem jobb a másiknál.
Nekem a magyar orvosom azt mondta, ne fürödjek kádban a vérzés elmúltáig (mondjuk én egyébként sem szoktam így mártózni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!