Terhesség alatt lehet olyan tornagyakorlatokat végezni, amik fitten tartanak, hogy ne hízzunk el?
Hízásra hajlamos vagy? Tornáztál eddig, vagy most kezdenéd???
Én "csak" dolgoztam a 37. hétig, sokat "zabáltam", sok édességet is ettem, és 8 kg plusszal mentem szülni...
Soha nem tornáztam.
Hasizmot szerintem pont nem most kéne erősíteni.
A kötőszövetek lazasága/feszessége pedig adottság, nem módosítható.
Egyébként konzultálj a nőgyógyászoddal. A te adottságaidat és kórtörténetedet figyelembevéve biztos javasol majd valamit, amit szabad.
Aki előtte nem tornázott, annak nem ajánlott. Akinek a szervezete megszokta a rendszeres mozgást, annak lehet. De jobb lenne szakértőt kérdezni, hogy mit lehet és mit nem.
A terhesség alatt nem törvényszerű az elhízás. Akkor is csak attól hízol, amit megeszel. Az utolsó trimeszter alatt is fedezi plusz a kalória igényt egy banán vagy két barack és egy natúr joghurt.
Az elhízás ott kezdődik, amikor a kismamával elszalad a ló, és minden nap megeszik egy krémest, mert "a baba kívánja", vagy kettő helyett eszik.
Egy kiadós séta, kis kertészkedés, úszás, bevásárlás (magyarul aktív eletvitel) elég fitten tart, hogy ne hízz, és jó erőben legyél a szüléshez. Itt is akkor kezdődik a gond, mikor a kismama fáradékony, egész nap ül, fekszik, kíméli magát, és durván lecsökken a napi aktivitása és az ezzel felhasznált energia.
A sok lustálkodás mellett plusz 500 kcal már simán okozhat tényleges 10 kiló hízást (plusz 17-20 kiló a babával és mindennel együtt).
Terhes vagy, nem beteg. Nyugodtan egyél úgy, mint eddig, mozogj, mint eddig. Nem kell sokat változtatni.
Hasizmot nem szabad erősíteni, előtte kell, nem terhesség alatt.
Ha eddig is volt mozgás az életedben, akkor semmi gond nem lehet, ha most akarod elkezdeni, akkor az nem a legjobb.
Én ettem mindent, több nyers zöldséget, és gyümit, mijt amúgy, hogy kompenzáljam az édességet, amit kívántam
39 hetesen 13 kg van rajtam...
Ha jobban figyeltem volna akkor kevesebb is lett volna, de a 13 kg-ot nem érzem tragikusnak a 175 cm magasságomhoz, mindig annyit ettem, mint ami jól esett. ( jah és nem émelyegtem, hánytam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!