Reggeli rosszullét mit tegyek?
Sziasztok segitseget szeretnek kerni!
Most fogok egy masik helyen elkezdeni dolgozni de annyira rosszul vagyok hogy az hihetetlen 1 hete szinte semmit nem eszek de hanyingerem az egesznao van es ma savat is hanytam most vagyok kb 6-7het körül es mit csinaljak a munkahelyen nem lenne jo ha eszre vennek
Köszönöm a valaszokat
Sajnos az első trimeszter időszakában ez gyakori panasz lehet a kismamáknál.
Én már a 14. hétben vagyok, de még mindig hányni szoktam, sokat ég a gyomrom (most is például), pouffad, fáj.
Próbáld meg kikísérletezni, hogy melyek azok az élelmiszerek - esetleg italok - amelyek segítenek a hányinger és a rosszullét leküzdésében.
Ha eddig még nem szedtél, akkor kezdj el szedni terhesvitamint, valamint B6-ot, ezek csillapítják az émelygést. (Tapasztalat.)
A limonádé segíthet leküzdeni az émelygést, bár nem biztos, hogy reggel meg tudod inni, de a citromos vizet is sokan dicsérik. Egyik ismerősömnek a védőnő kólát ajánlott hányingerre, hányásra. Nem próbáltam még.
Próbálj meg napi 5-6 kisebb étkezést beiktatni. Egyél sós ropit, kekszet, banánt. Mindig legyen nálad valami rágcsálnivaló, akár az aszalt gyümölcs is jó szolgálatot tehet. Nálam most is van hideg ásványvíz, ropi, banán.
A saját védőnőm azt mondta, ha nagyon zavaró a hányinger, akkor lehet kapni direkt erre kifejlesztett gyógyhatású készítményt a patikákban. Érdeklődj utána esetleg.
Próbálj meg nem túl fűszeresen táplálkozni, lehetőség szerint a túlzottan erős, csípős ételeket is kerüld.
Remélem, tudtam segíteni!
Ja, eszembe jutott még valami, bár ez kissé furcsa lehet. Egyik jó barátnőm akupunktúrás kezelésen vett részt, ami enyhítette a rosszulléteket.
Kinek mi segít. :)
9. hétben vagyok, nagyon nekem se segít semmi, enyhíti talán valamennyire a gaviscon (savlekötő), hideg kóla, pirítós. A patikában most adtak ilyen hányingercsillapító nyalókát, gyömbéres, gyerekeknek van, akik rosszul vannak a kocsiban, egész hatásosnak tűnt így elsőre.
De őszintén szólva nekem ezek is arra jók, hogy itthon elvegetálok, elvagyok a nagylányommal, home office-ban dolgozgatok. Ha be kéne járnpm, végem lenne, már az utat végighánynám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!