Ez nem furcsa egy kicsit?
Figyelt kérdés
Van fogadott orvosom, igaz, nem olyan régóta.
Megyünk a héten a 12. heti UH-ra, de a fogadott orvosom azt mondta, hogy nem ő fogja csinálni, hanem aki épp ott lesz. Ezeket a kötelező UH vizsgálatokat nem a fogadott orvosnak kellene csinálni?
2018. jún. 12. 12:34
1/9 A kérdező kommentje:
De nem lesz szabadságon, vagy ilyesmi.
2018. jún. 12. 12:34
2/9 anonim válasza:
Nem, mert nem minden nőgyógyász rendelkezik olyan ultrahangos képesítéssel, hogy elvégezhesse a genetikai vizsgálatokat. Más, hogy más alkalmakkor amúgy megultrahangoz, persze, de ehhez külön képesítés kell.
3/9 anonim válasza:
Az én orvosomnak is hiába volt gépe, csak a terhesség megállapításánál használta, az összes többire az sztk-ba kellett menni
4/9 anonim válasza:
Nekem a 12. hetit még a ő csinálta, de a 20 heteset már nem, mert genetikai uh-ot csak speciális uh végzetséggel rendelkező csinálhatja, és ilyen a fogadott orvosomnak nincs; ezért a központi uh-ba utalt be.
Van, ahol a 12 hetes is genetikai uh-nak minősül; lehet azért küldött már most oda.
A 30 hetes magzati állapotfelmérést már megint ő csinálta.
6/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy genetikai.
Értem, akkor tehát ez lehet az oka.
2018. jún. 12. 13:37
7/9 anonim válasza:
A speciális uh-okat nem a fogadott orvosod fogja végezni, hanem erre képesített szonográfus. Ilyen vizsgálat a 12. heti meg a 20. hét, de még van talán két ilyen ezeken kívül.
8/9 anonim válasza:
Nekem is minden terhességemnél a kórházban kellett csináltatni a genetikai uh-kat hiába volt fogadott dokim.
9/9 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm!
2018. jún. 12. 15:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!