Mi van akkor ha szednem kellene vastablettát, de nem
szedem?
Figyelt kérdés
Pont abban az időszakban nem szedtem terhességi vitamint és nem is lett jó a vérképem így vastablettát írt ki a nőgyógyász, de nem akarom szedni, mert így is nehezen tudok wc-re menni, attól meg úgy tudom mégjobban ez várna rám. Alveot ittam, ami 26 féle gyógynövényből van, de nem tartalmaz vitamint ezért lehetett a rossz eredmény. Most iszom még a Hipp Natal terhes vitaminját, meg A Just Nahrin fekete áfonyáját, amiben szintén minden vitamin benne van. Elég ennyi vagy szedjem mégis a vasat? Ha nem ismeritek az említett készítményeket akkor google-ben rákeresve megtaláljátok, mert ezek ismerete nélkül nem tudtok pontos választ adni. Vaktában meg akkor nincs értelme beírni, hogy ki szerint mi kellene tennem. KÉREM AZOK VÁLASZOLJANAK AKIKNEK ISMERŐSEK AZ EMLÍTETT KÉSZÍTMÉNYEK!!! Köszönöm.
2008. okt. 31. 14:23
1/6 anonim válasza:
A vas az a te szervezetednek kell.Nekem is kellett szednem mert a vérvételnél az eredmények azt mutatták.Volt amikor szedtem volt amikor nem, nem lett semmi gáz de ha teheted inkább szedd.A babád elveszi azokat az anyagokat amikre neki szüksége van viszont akkor a szervezetednek külön kell a pótlás.
2008. okt. 31. 14:44
2/6 anonim válasza:
Miután minden vackot beszedtél, csak azt nem amit kéne (megjegyzem akkor minek jársz orvoshoz ha nem csinálod amit mond?!) mostmár igazából megint kéne nézni a vérképet, hogy kell-e még vas, mert így már meg nem lehet mondani hol a vasszinted. Az se jó ha alacsony, meg az se ha vakon túladagolod. Székrekedés ellen meg ott az aszaltszilva, meg egy csomó házi praktika...
2008. okt. 31. 14:52
3/6 anonim válasza:
Szia! A vastabletta biztosítja a megfelelö tápanyagellátást (oxigén beleértve) anya és magzat között. Szerintem nagyon fontos! Ha megnézed a többi vitaminok összetételét, s hogy azok vastartalma a napi igény hány százalékát fedezik ( kb. 30%), nagyon meg fogsz lepödni. Én is szedek vastablettát (Ferro Sanol), s még hozzá terhesvitamint is. Lehet még a boltokban olyan gyümölcslevet kapni, ami esetleg vassal dúsított. De a vas szerintem mindenképp fontos! Hogy elkerüld a kellemetlen mellékhatást (székrekedés), a következöket lehet csinálni: reggel éhgyomorra egy pohár langyos víz, rostos gyümölcslé naponta, vagy müzli. Ezek tuti segítenek!
2008. okt. 31. 15:07
4/6 anonim válasza:
Szerintem is szedd be a vasat. A terhes vitaminban ezek szerint kevés a vas, ha pár napig nem veszed be, s máris rossz a vérképed. Én is hiába szedem az elevitet, iszom rengeten természetes gyümölcslevet, mégis rossz a vérképem, s megeszem a vasat. Szorulásom eddig is volt, az a napi két vas tabletta nem rontott a helyzeten, így is úgy is 2 naponta van székletem.
2008. okt. 31. 19:23
5/6 A kérdező kommentje:
Nem szedtem be minden vackot!!! És nem az orvosnak sincs mindig igaza, sokszor felesleges dolgokat írnak fel. A nőgyógyász legutóbb egy új terhes vitamint ajánlott aminek elég magas ára van és azt mondta próbáljam ki. Had én döntsem már el mit enged meg a pénztárcám. Persze neki most azt kell ajánlania mert kap utána valamit.
Amiket leírtam vitamin fajtákat nem vackok, ha nem ismered ne mondj róla véleményt!!! Itt nem az a cél, hogy egymásnak segítsünk? A sértegetés az persze megy.
Amúgy köszönöm a válaszokat aki normálisan szólt hozzá a témához. Inkább kiváltom a receptet, ha azt mondjátok kevés az a mennyiség ami a vitaminokban van.
Székrekedésre meg hiába van ott az a sok okoság nekem semmi nem használ. Ehetek én össze akármit. Aszalt szilva, tamarin lekvár meg sorolhatnám mi mindent kipróbáltam már. Gondolhatja a kedves válaszoló, hogy már mindent megtettem a cél érdekében.
2008. okt. 31. 21:10
6/6 anonim válasza:
A kérdésedre válaszolva, ha nem szeded a vasat, akkor szülés után még alacsonyabbak lesznek az értékeid és infúzióban kaphatod a vasat vagy vért attól függően, milyen nagy a hiány. Én sem szedtem és császármetszés után vért kellett kapnom. De a babánk semmi baja. Egyébként a vastartalmú ételekben csak töredéke van a szükségesnek, ezért ha nehéz is, de legalább néha vedd be a vérképzőt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!