Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van veszélye a magzatra...

Van veszélye a magzatra nézve, ha kutya van a lakásban?

Figyelt kérdés
Nekem van két kiskutyám, rendszeresen féregtelenítve, oltva vannak, tiszták minden ami kell. 3 hetes terhes vagyok kb. és nem tudom vigyáznom kell e velük?
2007. nov. 30. 14:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy tudom, hogy a cicusok okoznak gondokat nem a kutyusok.Nem tudom pontosan, de javítsatok ki, ha hülyeséget mondtam.Remélem valamennyit segítettem.

2007. nov. 30. 14:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha a kutyák nevelve vannak és az alapvető higiéniás feltételeket betartjátok, nem lehet gond. Igen, a cicák hordozhatják a toxoplazma vírusát, ami veszélyes a magzatra. (A babára viszont a kutyusok majd féltékenyek lehetnek, erre figyelni kell.)
2007. nov. 30. 14:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
minden állat okozhatja,h nyers húst fogyaszt, az ürülékében található a vírus
2007. nov. 30. 15:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem,én 7hetes vagyok és kiskutyával élek együtt,nekünk minden séta után láb pucu,és popómosás-törlés van,d ez kicsi kora óta.A mienk is rendszeresen oltott féragtelenített,de én nem félek ettől.Szerintem az sem jó ha túlságosan burokban van egy kismama ,mert az is okozhat bajt.A higéniás dolgokat betatjátok szerintem semmi baj nem lesz.A cicák ürülékében,meg a nyershúsokban van a toxoplazma vírus ami azokra a kismamákra ill.magzatjára veszéles aki még nem esett át rajta.Ha már volt cicád vagy érintkeztél vele valószínűleg már átestél rajta.Amúgy a penészes sajtoktól és lágy sajtoktól vigyázz inkább,mert az is fertőzheti a babát.ezeket hanyagold.De a kutyust nem kell..:)
2007. dec. 1. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!