Ha terhes valaki, miért küldik el fogászati szűrésre? Ha van rossz fog, akkor veszélyes lehet a magzatra vagy mi?
1 gyerek,1 fog- csak akkor igaz,ha nem megfelelően gondozza! Ha terhesség előtt is oda figyelt a szájhigiéniára,akkor nem fog elveszteni egy fogat sem!
A lyukas fog azonban valóban veszélyes lehet a babára nézve,akár kora szülést is okozhat!- tartják a szakemberek! Hogy valóban van e összefüggés,vagy ez is csak egy újabb "divat",azt nem tudom.
Saját tapasztalatomból kiindulva: 3 terhességből 1-et 40+3 hetesen,1-et 41+0 hetesen szültem,a harmadikat meg még várjuk hogy kibújjon,de Ő sem lett korababa!
A vizsgálatokra (fogorvosira éppen úgy,mint a nőgyógyászati szűrőkre,vérvételekre,belgyógyásztatra)csak ajánlott elmenni! de nem kötelező!! (ám jó részét én mégis ajánlom,hogy meglegyen!!!-a baba és a mama érdekei!)
Üdv:38heteske
gyulladást néznek a várandós kiskönyvbe is (legalábbis nekem) ezt írták be: góc negatív.
és volt egy lukasodó fogam mondta, ha gondolom megcsinálja, de nem szükséges. ha már ott voltam, betömettem.
egyébként valóban 1 vagy 2 évente el kell(ene) menni minden felnőttnek, mert sok baj forrása lehet, amit nem is gondolnál.... (pl.hajhullás....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!