12. heti genetikai uh kb mennyi ideig tart sztk-s rendelésen? És ha kérem hozzá a vérvételt, miért csak 86% pontosságot ad, ha mindenhol 95%-nak hirdetik a kombinált tesztet?
Ezt most végiggondoltad mielőtt feltetted a kérdést?:)))
Azért olcsóbb az sztk-s, mert rosszabb minőségű a gép, ami rosszabb %-os arányban ad eredményt.
Ahol drágább, ott jobb a gép, jobban látni a babát, pontosabb, biztonságosabb, hihetőbb eredményt tud adni.
A kombinált teszt áll egy 12 hetes UH-ból és egy vérvételből.
Az integrált ugyanez, csak még 16. héten is van egy vérvétel, annak az eredményeit is hozzáveszik, úgy becsülnek kockázatot. Az integrált valamennyivel pontosabb (pontos számot nem tudok, de mondjuk ha a kombi 85%,akkor az integrált mondjuk 90%), viszont ugye később ad eredményt. És ugye ha ezek a tesztek pozitívak, akkor még tovább kell lépni valami invazív beavatkozásra (amniocentesis pl.), és nem mindegy, hogy mikorra lesz biztos eredmény.
Szóval nem biztos, hogy az a plusz 5% megér még 4 hét késlekedést.
De egyébként az integráltat egyébként is akkor szokták csak javasolni, ha a kombi magas kockázatot jelez.
Egyébként azért van ekkora különbség, mert az sztk-ban az UH-t így is úgy is meg kell csinálniuk ingyen. Ehhez a 12 ezer forint az csak a biokémiai szűrés gyakorlatilag.
Magánintézményeknél pedig ált. külön van szedve: a teljes kombi teszt (UH+biokémia) 38-41 ezer forint körül van, de ha viszed a saját kis UH leleted, és csak a biokémiát veszik le, majd kockázatot számolnak, akkor csak 18-at kérnek érte.
Hát ugye, sztkban uh gép nyomógombos stb, jártam olyan helyen ahol érintőmgombos a kezelőfelülete;
Gondolom van különbség a 2d uhk között is, elvégre a win95 és win7 közt is van, pedig mindkettő ugyanúgy számítógépen van.. na érted...nem tudom szebben mondani, párom ezeket programozza, de vissza nem tudom mondani :D
Mindegy, ha nem múltál el még 35 meg nincs a családban semmilyen örökletes betegség akkor jó az sztk-s is, sztem.
Nekem első babám, volt már vetélés, ezért én inkább kifizettem a drágábbat de az tuti legyen. Czeizelbe csináltattam, szerintem nem vészes az ára, ahhoz képest hogy milyen egyéb kiadással jár a babavállalás :)
Sztkba szrnak az emberre
2 perc alatt lezavarják
És nem is foglakoznak tovább a dologgal.
Most vagyok 20 hetes eddig sztkba voltam.
De mostmár én is erősen magánba gondolkodok.
Mert nagy csodálatomra a 20 hetes uhn is 2 percet szántak rám.
Ráadásul a doki telója csörgött és elkezdtett uh közbe beszélgetni mobilon.
Fizetni azt kell de jobban megéri hogy törődnek az emberrel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!