Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon sokat keményedik a...

Nagyon sokat keményedik a hasam. Úgye nincs gond? Most töltöm a 23-dik hetet.

Figyelt kérdés
És most már két napja alig érzem a babát, csak kis remegések, most ritkábban mozog mint az elmúlt hetekben, sőt a jobb oldali bordáim alatt annyira fáj úgy belenyílal, mintha beszorulna a levegő.
2008. okt. 31. 05:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A sok keményedés miatt beszélj az orvossal,írjon fel magnéziumot,ilyenkor azt adnak,és próbálj meg sokat pihenni.Nem tudom,dolgozol-e,ha igen,szerintem menj táppénzre.Biztos hogy nincs baj,a szervezeted,jelzi hogy pihenni kell.

Milyenek a keményedések,meddig tart,milyen sűrű?Ezeket beszéld meg a dokival.

A bordánál a nyílalás is természetes,nő a baba,kell a hely,átrendeződnek a belső szervek.

A babák sem mozognak mindig egyformán,de ha bizonytalan vagy inkább nézesd meg.Nekem is sokszor pihengetett,főleg ha időváltozás volt,olyankor kicsit lustibbak:-)

Nagyon boldog babavárást!

2008. okt. 31. 06:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Még mindig én,a pihenés alatt a fekvést értem,nem az ülést pl.Tényleg segít.
2008. okt. 31. 06:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a doki, hogy akkor van baj, ha egy órán belül 4-nél többször van keményedés.
2008. okt. 31. 07:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia! Ezt én kérdeztem, bár csak 1 választ kaptam rá. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni a keményedésekkel nagyon rossz volt. A baba nekem is lelassult miatta. Azért aggódtam, hogy nehogy kinyíljon a méhszáj, de teljesen zárt maradt, pedig szinte folyamatosan keményedtem, több mint 1 hétig. És napi nem 10x, vagy nem óránként 4x, hanem rengetegszer. Mostmeg, mintha elfújták volna. Semmi keményedés. Szerintem a baba nőhetett nagyon nagyot.

2008. okt. 31. 07:38
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Egyébként nekem is szinte egész nap kemény a hasam,a védőnő azt mondta tegnap szedjek magneB6-ot napi 3*2-t.Remélem ez segít.Egyébként sokat járkálok,megyek ide-oda.Anyuékhoz stb.Lehet,hogy ez is közrejátszik,hogy állandóan úton vagyok és ritka,ha itthon ülök egy helyben.
2008. okt. 31. 08:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok,nem ijesztgetni akarlak,csak akkor leírom én hogy voltam.Nem dolgoztam csak sosem ültem itthon a fenekemen,mindig matattam valamit,de sose feküdtem.Elkezdtem keményedni,először csak néha néha, aztán egyre többet ,változtatott a doki a gyszereken ,de én még akkor se feküdtem le,csak ültem.25 hetesen megindult a szülés,és alig tudták leállítani infivel.Aztán szigorú fekvés itthon,így 41 hetesen szültem:-)

Mondom nem ijesztgetés,csak jószándékból írom,tényleg,én sem gondoltam volna,hogy ennyire komolyan kell venni.Pihenj,és persze kis séta,mozgás kell,sőt, de ne legyél talpon reggeltől estig.Nekem aztán magnézium citrit kellett szednem pananginnal,ezért ha nem múlik a kemémyedésed,sztem dokitól kérdezd mit írjon fel.bOldog babavárást kívánok!

14 hetes manó anyuja

2008. okt. 31. 08:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem is a 23-24. héten kezdődtek a keményedések. Napi max. 3X2 magneB6-ot javasolt a doki és sok-sok fekvést!

A kicsit pedig azért érezheted ritkábban, mert keményedéskor kicsit összepréselődik a helye, nem tud annyira mozogni.

Szóval pihenj és magneb6.

2008. okt. 31. 08:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat és megfogadom!!!!
2008. okt. 31. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!