Volt vkinek h a védőnőnél meg a kórházba mindig magas,130-145/85-90 körüli a vérnyomásotok és otthon meg mindig jó ilyen 110-120/70-80 körüli? Nekem mindig ez van és már kezdem azt hinni, hogy az otthoni mérő nem jó, pedig új.
Kérdező! Kórházi dolgozó vagyok, de még azelőtt is ilyeneket produkáltam, hogy kismama lettem volna :D
Mondtam is mindig, hogy biztos az a baj, hogy nem látok elég fehér köpenyest... :D
Én is ilyen vagyok, csak nekem durván kiugrik: 160-170/ 90-100. Otthon meg van, hogy még 100/70 sincs.
Gyerekkorom óta így van. Feküdtem e miatt 14 évesen kórházban, 3x volt már rajtam Holter monitor.
Volt orvos, aki megértette; volt, aki kapásból vérnyomás csökkentőt adott- amit persze nem váltottam ki.
Terhesen ez neccesebb; de az orvosom már ismer annyira, hogy nem aggódik emiatt, és elfogadja, amit otthon mérek.
Jelen. Szét idegeltek az első terhességnél, hogy toxémiás leszek, persze így egyre jobban rettegtem a mérésektől, és egyre rosszabb lett. Otthon meg 115-125 között... A dokim hitt nekem, nem foglalkozott vele, aztán amikor 38 hetes voltam, ő szabin volt, 160/100-at mértek CTG közben (előtte otthon 120/78), az ügyeletes doki nem hitt nekem, befektetett, persze így le se ment már a vérnyomásom, mert ugye mindig bent mérték. 3 nappal később megcsászároztak. Ja, és rámfogták a toxémiát úgy, hogy nem volt fehérje a vizeletemben.
Utólag irtó dühös vagyok, ott és akkor már én sem tudtam, mit higgyek, én is féltem, hogy a mérőm nem jó otthon. De végül bevitettem a kórházba, és ott azzal is magasat mértem, úgyhogy jó volt az.
Egy jó tanács: kérj 24 órás vérnyomásmérőt, akkor szépen látszani fog, hogy otthoni környezetben normális a vérnyomásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!