Hogy számolják ki a gyedet, ha közben táppénzen is vagyok?
2011. január közepére vagyok kiírva. Elég nehezen viselem a meleget, a munkahelyem sem egy szuper, stresszmentes hely, szóval erősen gondolkodom azon, hogy nem dolgozom az először eltervezett szeptember-október környékéig, hanem akár pár héten belül kiíratom magam ... csak hát a piszkos anyagiak! Ha elmennék táppénzre, akkor hogy számolják ki a tgyást és a gyedet? Onnantól, hogy táppénzen vagyok, akkor az előtte lévő időszak napjaira számolnak átlagjövedelmet és úgy határozzák meg a tgyást és gyedet vagy mi ennek a menete? Légysi segítsen, aki tud! (amúgy több éve folyamatosan dolgozom, lejelentett munkahelyen...tehát járna a tgyás és a gyed is) Köszi előre is! :-)
9 hetes kismama
Ha van idén 180 bérezett napod (olyan nap, amikor vontak a jövedelmedből egészségbiztosítási járulékot), akkor abból fognak számolni. Ha nem voltál még táppénzen idén, csak betegszabadságon (15 munkanap) akkor ez a 180 nap június 29-én lesz meg. Ha ezt kivárod, és utána mégy el táppénzre, akkor a béredből számolnak (fizetésed összege június 29-ig, osztva a 180 nappal=naptári napi átlagfizetés - ez az alapja a tgyásnak és a gyednek).
Ha már voltál táppénzen, akkor annyi idővel később írasd ki magad újra, és akkor is meglesz a 180 nap.
23:01-es!
Nem értem mire írtad ezt a válaszolónak mikor a meleg mellett azt is irt ha elég stresszes a munkahelye. Egyébként nem lehet tudni hogy ez a meleg kiből mit hoz ki, pl engem is borzasztóan megvisel, sokkal jobban mint mikor valaki nem kis mama. Én is pont igy jártam a munkahelyemen, kiderült hogy babát várok, de ugye a folyamatos stressz, idegeskedés, és egyik este már barnáztam...Szóval ha táppénzen érzi magát biztonságban az lehet hogy joggal van...
teljesen egyetértek a kérdezővel és megértem.
főleg egy vetélés után.
sok egészséget kívánok és jó pihenést.
a melegről meg csak annyit, hogy általában a nagyobb melegekben, melegfrontokban duplájára triplájára emelkednek a szülések, tiszta bolondokháza van ilyenkor a szülészeteken. minden szervezetet megvisel!
Januárban voltam durván lázas- hányós vírussal itthon egy hétig betegállományban, tehát a betegszabimból már csak 10 nap ...ha majd elmegyek betegállományba (miután kivettem a szabikat is), gondolom ezzel kezdik és utána lesz ténylegesen táppénz a szülésig. Köszönöm szépen a segítséget!
Amúgy ma pl. sokkal klasszabbul vagyok, elég friss az idő, kellemes ... ha így maradna, nem lenne nagy bajom! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!