Mi baj lehet abból ha kicsi a babám súlya? Volt már valaki hasonló helyzetbe?
Figyelt kérdés
Hétfőn mérte a dokim a babát 36 hetes vagyok és 2 kiló a kislányunk!beküldött másnapra (azaz mára) győrbe a kórházba hogy ezentúl az nst is meg minden más vizsgálat ott legyen mivel úgyis ott fogok szülni.csináltak nst vizsgálatot minden rendben volt mozgott sokat a baba és a szívhang is rendben.ultrahang is volt ott meg csak annyi volt a baj ismét hogy csak 2 kiló a baba.az áramlás is jó volt!nem fektettek be hanem írtak egy papírt hogy nyugodtan csináltassam az nst vizsgálatokat csornán egy az hogy közelebb is van másik meg hogy naponta kell 2 nst és heti 2 ultrahang. nem értik meg azt sem hogy én sem és a párom sem vagyunk nagyok mi sem születtünk nagy súllyal.. nem szeretném hogy baja legyen a babának! Volt már valaki hasonló helyzetbe??2018. máj. 15. 21:29
1/16 anonim válasza:
Kicsi, de szerintem nem vészes. Én 36. héten szültem, 2300-ra becsülték a lányomat és 2600-zal született. Nekem nem mondták, hogy túl kicsi lenne. Így szerintem a 2 ezer is belefér.
2/16 anonim válasza:
Az én babám azért volt kicsi, mert repedés volt a magzatburkon. Végül 2.5 kg született a 39. Héten, teljesen egészségesen
3/16 anonim válasza:
Jelen. 36 hetesen 2 kiló volt mindkettő, agyon stresszeltek az ultrahangosok, orvosok. Mindkettő 41. hét után 3 kiló körül született, minden rendben velük. Még van ideje hízni, nem kell minden babának 4 kilósnak lenni. Nézzék gyakran, egyél fehérjedúsan, de ne aggódj!
4/16 anonim válasza:
37.heten csaszaroztak nálam már az áramlás nem volt jó. 2kgval született de makk egészséges. Azt mondták 10napig tuti bent kell lenni, de 5. Nap johettunk haza mert annyira jól volt.
5/16 anonim válasza:
Annyiszor mérik rosszul a babákat uh-n. Szóval simán lehet több is. Nekem pl. 3500 körül mérték aztán 2900g lett a fiam. Kint szépen megnőtt. Ne aggódj. Sok sikert a szüléshez! ☺
6/16 anonim válasza:
Mert lehet ennek nem csak egyszerű genetikai oka, hanme fejlődési rendellenesség is.
Továbbküldtek, hogy tuti minden oké-e..
Rendbentalálták és ez a lényeg
( magzat kori retardáciő a neve, aminek sok oka lehet, de pl a méhlepény vagy keringési rendellenesség is okozhatja a nem megfelelő ütemű fejlődést)
Nekem is kisebb a baba, kb 2,5 héttel.. 12. Hétig 5 nappal nagyobb volt..
Nálunk genetika, férjem 2,5 kg alatt született időre, jómagam is átlagsúllyal..
Egyébkent a be slés sokat tud csalni
7/16 anonim válasza:
Lehet,hogy nem jól becsülték! Nekem 3050grammot mondtak,másnap megszületett 3750grammal :)
8/16 A kérdező kommentje:
Kicsit megmyugodtam hogy másnál is volt vagy van ilyen! Napi 2 nst lesz gondolom ha ott látnal valamit úgyis beküldenek a kórházba! Köszönöm a válaszokat!
2018. máj. 16. 07:12
9/16 anonim válasza:
Nekem 38+4re született a kislányom 2,2 kilóval és 44 centivel. Már 3 éves, makkegészséges. Nem volt különösebb oka, hogy pici lett, én se vagyok egy hatalmasság, valószínűleg ennyi. Most is kicsi egyébként a korosztályában, ahogy én is mindig. Mellesleg farfekvés miatt programcsászárral született, ha békén hagyják még a terminus végéig, lehetett volna 2800 körül is, én pl. annyival születtem. 6 napot voltunk kórházban, mivel semmi gond nem volt, hamar hazaengedtek.
10/16 anonim válasza:
Nem Mo.n szültem..de itt is hasonló volt a helyzet. 29. hetesen volt 1300g a kicsi 4D uh szerint. Vissza jöttem Angliába itt ugye nem uh n nézik hanem csak a pocakot mérik . A mérés eredményét jelölik a görbén és legalább a vonalon kellene legyen a jelölésnek . 31.héten azonnali 1700 g körül járt a mérés szerint .. 33.héten azonnali uh ra küldtek mondván nem nőtt semmit . Az uh n 2100g ra becsülték.. de picivel a vonal alatt volt a jelölés. Innentől kezdve minden héten uh ra kellett járnom +szülészeti osztályon orvossal konzultálni . 36 hetesen szintén ugyan ezt játszottuk le .annyi különbséggel ,hogy minden áron ráakartak beszélni az indításra.. 37. héten megint ugyan ez... már 36. héten idegbeteg voltam.. rákérdeztem ,hogy mit várnak a 154 cm töl és 49 kg tól? Hisz én is piciként születtem az apja se volt nagy és én most is pici vagyok . Miért akarja indítani ha csak az a gond ,hogy kicsi a súlya amugy minden más rendben van .. ??? Csak azt hajtották ,hogy kicsi a súlya.. és,hogy beteg lehet a gyerek ( az elejétől kezdve benne volt ,hogy esetleges nem szűrhető fogyatékosságs van ) + fenn áll a hirtelen elhalálozás is .. ( kell ez egy kismamának .. tök jó..) 39. hétig játszottuk ezt besokalltam.. mondtam akkor már mindegy ,hogy pár nappal előbb jön ki . Ezt is csak azért mert 38.héten azt mondták ,hogy az uh téves becslést mutatott és csak azért mutatott növekedést mert teli volt a pici húgyhólyagja azaz nem 2400g volt hanem csak 2100g... ez volt csütörtökön . vasárnap befeküdtem... hétfő hajnal fél 3 ra meglett a pici 2560g mal 44cm el 9/10 apgarral ..... szoval az én gyerekem az Ő nézőpontjukbol nézve 4 nap alatt magára szedett 400 g ot ... jelzem én 2550gmal születtem de szerintük semmit nem jelentett . Makk egészséges a kislány ... utólag kiderült azért tartották picinek mert itt óriás bébik születnek . Egy gyerek nem volt az enyémen kívül 4 kg alatt az osztályon ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!