Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Általában mennyit hizik a...

Általában mennyit hizik a kismama egész terhesség alatt?

Figyelt kérdés
és mennyi megy le szüléskor?
2008. okt. 30. 13:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez nagyon változó, van aki 10 kilót hízik, van aki 30-at.

Az hogy mennyi megy le ebből az is elég változó, alkat, hormonok kérdése.

2008. okt. 30. 13:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Igy van,valtozo.Ahogy a konyvben van irva a normalis hizas 11-14 kilo korul van.En 38 hetben vagyok es 12 kilot hiztam eddig.Szuleskor meg van akinek minden lemegy egy het alatt van akinek(pl egy baratnom)meg mindig ugy nez ki mintha terhes lenne,4 honap utan.
2008. okt. 30. 13:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 20 kg-ot híztam, és 4 hét alatt minden le is ment :)

3 hónapos kisbaba anyukája

2008. okt. 30. 13:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 16 kg-ot híztam, most 38 hetes vagyok. Az elmult 3 hétben már nem híztam semmit. Többre számítottam, mert nagyon hízékony alkat vagyok, és az aktív sportot is abba hagytam a terhesség idejére.

2008. okt. 30. 14:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia ! Csatlakozom az elözö hozzászólokhoz, tényleg változó. Attól is függ, hogy ki mennyiröl indul a hízással. Ha valakinek súlytöbblete van, azok általában kevesebbet híznak, az orvos is ezt javasolja. Normálsúlyuaknál is különböznek az arányok. Könyvek szerint 10-18 kg is oké !!!

Hogy mennyi megy le, ez is változó. A baba súlya, a placenta, a szerveztben felraktározott víz (van akinek ez több is, ha ödémás), a szervezet 2-3szor annyi vért pumpál - s ez mind lemegy. S ha esetleg nem rögtön, akkor szoptatás alatt. Bár az ellenkezöjét is hallottam már.

Én az elsövel 10 kg-t híztam , 58-ról indultam. Szülés után mind lement.

A másodikat 57 kg-ról kezdtem, s eddig 1 kg jött fel (19 hetes vagyok).

2008. okt. 30. 14:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez tényleg változó.

Azt vettem észre, hogy akis soványan kezdi, az többet felszed, aki ducibb az kevesebbet.

A normális a 12-14. kg.

Én a 34. hétben vagyok, most 16 kilónál tartok.

Remélem, hogy már csak minimális lesz a gyarapodásom, már nincs rajtam az a nagy éhségroham.

2008. okt. 30. 15:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én elég ducin kezdtem, eddig 8 kiló jött fel, pedig a babám már 3 kiló felett van. Hízásra nagyon hajlamos vagyok az elején azt gondoltam, hogy többet fogok hízni.

Barátnőim között nem volt ritka a 30 felszedett kiló sem, ami egy éven belül - némi rásegítéssel- lement.

üdv

2008. okt. 30. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!