Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerterhesség - honnan lehet...

Ikerterhesség - honnan lehet tudni, hogy egy- vagy kétpetéjűek?

Figyelt kérdés
az első ultrahangomon csak egy petezsák látszódott - egy héttel később pedig gratulált az orvos a két kis magzathoz. Akkor most egy petezsákból lett kettő vagy csak a múltkor nem vette észre a másikat?
2010. jún. 14. 10:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
ezt az orvos tudja megmondani az ultrahang alapján.Nem kérdezted?
2010. jún. 14. 10:17
 2/13 A kérdező kommentje:

Eszembe sem jutott. Éppen az örömkönnyeimet nyeltem el, teljesen megfeledkeztem róla, hogy ezt megkérdezzem :)

De jövő héten úgyis kell mennem vissza, akkor majd megkérdezem.

Azért hátha van valakinek élő tapasztalata... várom a válaszokat! :)

2010. jún. 14. 10:24
 3/13 anonim ***** válasza:

Szia! Eloszor is Gratulalok!!! :)

Kerdezd meg kovetkezo alkalommal, mikor mesz.

Ha egy petezsak van es abban van a ket baboca, akkor egypetejuek. Nekem is ez volt. 9 napja voltam az elso UH-n es mondtak, hogy egypeteju ikrek, mert egy petezsakban vannak. Ha ket petezsak van, akkor ketpetejuek.

En is elsirtam magam az UH-n., olyan hihetetlen volt es olyan szep volt Oket latni! Te hanyadik hetben vagy? En ma vagyok 9+5 hetes.

Minden jot kivanok Nektek! :)

2010. jún. 14. 10:49
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ha egy petezsák van és abban 2 magzatkezdemény, akkor egypetéjűek, ha 2 külön petezsák van benne 1-1 pöttyel, akkor pedig 2 petéjűek, így logikus. de majd az orvos úgyis látni fogja.
2010. jún. 14. 11:14
 5/13 A kérdező kommentje:

Közben megtaláltam az ultrahang leletén, hogy egy petezsákot ír (ill. nem többesszámban írja).

Én ma vagyok 6+4 hetes. Gratulálok én is az ikreidhez! Hát én sem jutottam szóhoz a pityergéstől, nem hogy eszembe jutott volna, hogy ilyeneket kérdezzek :))))

2010. jún. 14. 12:08
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia! A 9+5 hetes ikres kismama vagyok.

Megertem, hogy nem jutott eszedbe ez a kerdes! :)) En csak azert tudom, mert mondta a doki, hogy egypetejuek. Valoszinu ha nem mondja, csak azt, hogy ikrek, akkor en sem kerdeztem volna meg elso alkalomra (nekem ez volt az elso UH). Akkora volt a sokk, hogy azt probaltam emesztgetni (jo ertelemben). :))

Mi mar hallottuk a kis szivuket dobogni. Meg lattuk a kis gerincoszlopukat. Megmertek a hosszat (ulohossz) mindkettonek. Csodalatos erzes volt. Majd ha par het mulva mesz, Te is hasonlokat fogsz tapasztalni, akkor mar jobban latni!

Nagyon vigyazz Magadra es Rajuk! Minden jot!!!

2010. jún. 14. 13:33
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Te is vigyázz magatokra! Nálatok van különbség az ülőmagasságban?

Bennem az egyik babó fél centivel magasabb, remélem, a másik behozza hamarosan! :)

2010. jún. 14. 14:01
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia! 8+3 naposan volt az UH. Akkor volt az egyik 18.4 mm a masik pedig 18.5 mm.

Szerintem az nem gond, hogy nem egyformak, amjd behozzak egymast, emiatt ne aggodj! Sok ilyet olvastam en is es a tapasztaltabb Anyukak mindig irtak, hogy ne aggodjanak a lanyok. :) Nekem ez az elso terhessegem, valoszinu en is ezt kerdeznem, ha fel centi kulonbseg lenne koztuk. De az egyaltalan nem nagy kulonbseg!

Irj majd! Minden jot!

2010. jún. 14. 15:48
 9/13 anonim ***** válasza:

Az elején nekem is egy petezsákot látott a doki, 5+5 hetes voltam akkor. 8+3 hetesen voltam következőbe, akkor egypetéjűeknek mondta őket, akkor 16 és 18 mm-esek voltak. 12 hetesen látott köztük elválasztó membránt, akkor azt mondta lehet mégis kétpetéjűek, mert egypetéjűeknél ilyen kevés esetben van. 16 és 18 hetesen nem látták az elválasztó burkot, 24 hetesen igen, és az kiderült hogy fiúk. Jövő héten (28 hetesen) megyek megint uh-ra, de az hogy egy-vagy kétpetéjűek már valószínűleg 100%-ra csak a megszületésük után fog kiderülni.

Kérdezz rá a dokinál, ilyen fiatal terhességnél még meg tudja mondani.

2010. jún. 15. 13:41
 10/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, köszönöm a kimerítő választ! :)

Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire bonyolult tud lenni...

Majd ha van kedved, írd meg, hogy mi lett az eredmény és egypetéjűek-e a babáid?

2010. jún. 15. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!