Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt olyan, akinek a drága...

Volt olyan, akinek a drága vértesztek, mint Nifty, Prena, Harmony, Panorama nem adtak eredményt? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Kétszer ismételtek a vérvételt és mindkétszer azzal kuldte vissza a labor, hogy nincs elegendő magzati DNS az anyai vérmintában. Ikerterhesség. Sajnos magyarázatot nem nagyon adtak (kb. amniocentezis szukseges, ok talan, hogy ikerterhességről van szó).

Járt valaki így? Egészséges vot a babája végül?

2018. máj. 6. 16:48
 1/10 anonim ***** válasza:
Mennyi idös terhes vagy? MIt mond az orvosod?
2018. máj. 6. 16:55
 2/10 A kérdező kommentje:

13. heten, 15. het vegen voltak a tesztek. Most 17 hetes vagyok.

Orvos semmit nem mondott (azota még nem talalkoztam vele). Neten probaltam rakeresni, kulfoldon elofordult hasonlo, de ott 10-12 heten mentek ilyen tesztekre es ott a tulsulyt es a tul korai vizsgalatot mondtak oknak.

A labor itt azt a visszajelzest adta, hogy talan az ikerterhesseg miatt keves a magzati DNS.

Csak hihetetlen, hogy pont velem fordul elo...

2018. máj. 6. 19:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem ez a szituáció, de nálunk a kiterjesztett prena teszt mindent kizart, majd egymástól függetlenül 4 orvos mondta azt, hogy nem azt nézte a teszt ami szükséges lett volna és semmit sem ér. Ezután chorionboholy biopszia, ami nem adott eredményt, majd amnio. Az amnio eredménye negatív lett.

A kisfiunk egészséges, 7 hónapos

2018. máj. 6. 20:41
 4/10 anonim ***** válasza:
32%

Én úgy tudtam, a prena, nifty ikerterhesség eseten nem alkalmazható. Honnan tudják a magzati dns-rol, hogy A vagy B babáé-e?

Marad az amnio, ha biztosra akarsz menni.

2018. máj. 6. 21:50
 5/10 A kérdező kommentje:
A 3 legygakoribbnak tartott triszomiara (Down, Pataou, Edwards) mukodik, azaz jelezne, ha valamelyik babaval gond van. Igaz valoban nem tudja megmondani A vagy B baba beteg-e. Viszont en csak szerettem volna tudni, hogy mekkora ezekre az esely, fuggetlen attol, hogy melyikkel lehet a gond. Jobb erzessel mentem volna az amniora. Nekem a meglepo az volt, hogy olyat semmelyik tajekoztatoja nem irt, hogy es mi van, ha keves az anyai.verben a magzati DNS? (Olyat igen, hogy ha tul koran vesz ek vert, akkor keves lehet es kesobb meg kell ismetelni, de ez a 9-11. hetnel johet max szoba.)
2018. máj. 6. 23:33
 6/10 A kérdező kommentje:
Amnio volt. Negatív. Egyik babánál ultrahangon mégis latni több elterest is es erosen elmarad a fejlodese.
2018. jún. 4. 00:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Sajnálom.

Sajnos nem minden betegség genetikai eredetű.

2018. jún. 5. 18:47
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia, végül mi lett?

Az a helyzet, hogy nekem a Harmony teszt nem hozott eredményt... A 13. és a 15. héten sem... Ugyanezt mondták nekem, hogy nincs elég DNS-e a véremben. Szóval most nem tudom, mi lesz. UH-n mindent rendben találtak.

2020. ápr. 9. 12:00
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon koraszules. Egyik baba nem sokat elt. Masikkal sok gond van.

De amnio megvolt es negativ lett. Amelyik baba lemaradt azzal se volt semmi problema. Ugy ertsd en kerdeztem a dokikat miutan meghalt is, hogy mit gondolnak es megmondtak semmi nem utal genetikai problemara csak hat koraszulott.

Egy orvos volt, nagyon tapasztalt ultrahangos, aki azt mondta még a 23. het kornyeken, hogy egyszeruen nem birja a szervezetem a ket babat noveszteni valoszinu se eleg taoanyagit se eleg oxigent nem kap akisebbik. Nem tudom igaza volt e de ez magyarazna hogy miert nem voot eleg magzati dns a veremben elotte, hiszen fejletlen eoegtelen mukodesu mehlepenyen kevesebb magzati dns juthat ki. Szuleskor pedig valoban nagyon kicsik voltak a mehlepenyek.

2020. ápr. 14. 04:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Jaj, nagyon sajnálom a pici angyalkát! :'( Remélem később minden rendben lesz a kis túlélővel!

Hát én is ettől félek, hogy nem jut elég tápanyag a babához. Alig tudok enni,inni és azt is kihányom. Nem tudom mit tehetnék. Nekem nem csinálnak több tesztet.

2020. ápr. 15. 04:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!