Volt olyan, akinek a drága vértesztek, mint Nifty, Prena, Harmony, Panorama nem adtak eredményt? (Bővebben lent)
Kétszer ismételtek a vérvételt és mindkétszer azzal kuldte vissza a labor, hogy nincs elegendő magzati DNS az anyai vérmintában. Ikerterhesség. Sajnos magyarázatot nem nagyon adtak (kb. amniocentezis szukseges, ok talan, hogy ikerterhességről van szó).
Járt valaki így? Egészséges vot a babája végül?
13. heten, 15. het vegen voltak a tesztek. Most 17 hetes vagyok.
Orvos semmit nem mondott (azota még nem talalkoztam vele). Neten probaltam rakeresni, kulfoldon elofordult hasonlo, de ott 10-12 heten mentek ilyen tesztekre es ott a tulsulyt es a tul korai vizsgalatot mondtak oknak.
A labor itt azt a visszajelzest adta, hogy talan az ikerterhesseg miatt keves a magzati DNS.
Csak hihetetlen, hogy pont velem fordul elo...
Nem ez a szituáció, de nálunk a kiterjesztett prena teszt mindent kizart, majd egymástól függetlenül 4 orvos mondta azt, hogy nem azt nézte a teszt ami szükséges lett volna és semmit sem ér. Ezután chorionboholy biopszia, ami nem adott eredményt, majd amnio. Az amnio eredménye negatív lett.
A kisfiunk egészséges, 7 hónapos
Én úgy tudtam, a prena, nifty ikerterhesség eseten nem alkalmazható. Honnan tudják a magzati dns-rol, hogy A vagy B babáé-e?
Marad az amnio, ha biztosra akarsz menni.
Sajnálom.
Sajnos nem minden betegség genetikai eredetű.
Szia, végül mi lett?
Az a helyzet, hogy nekem a Harmony teszt nem hozott eredményt... A 13. és a 15. héten sem... Ugyanezt mondták nekem, hogy nincs elég DNS-e a véremben. Szóval most nem tudom, mi lesz. UH-n mindent rendben találtak.
Nagyon nagyon koraszules. Egyik baba nem sokat elt. Masikkal sok gond van.
De amnio megvolt es negativ lett. Amelyik baba lemaradt azzal se volt semmi problema. Ugy ertsd en kerdeztem a dokikat miutan meghalt is, hogy mit gondolnak es megmondtak semmi nem utal genetikai problemara csak hat koraszulott.
Egy orvos volt, nagyon tapasztalt ultrahangos, aki azt mondta még a 23. het kornyeken, hogy egyszeruen nem birja a szervezetem a ket babat noveszteni valoszinu se eleg taoanyagit se eleg oxigent nem kap akisebbik. Nem tudom igaza volt e de ez magyarazna hogy miert nem voot eleg magzati dns a veremben elotte, hiszen fejletlen eoegtelen mukodesu mehlepenyen kevesebb magzati dns juthat ki. Szuleskor pedig valoban nagyon kicsik voltak a mehlepenyek.
Jaj, nagyon sajnálom a pici angyalkát! :'( Remélem később minden rendben lesz a kis túlélővel!
Hát én is ettől félek, hogy nem jut elég tápanyag a babához. Alig tudok enni,inni és azt is kihányom. Nem tudom mit tehetnék. Nekem nem csinálnak több tesztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!