Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamaként szükségetek volt...

Kismamaként szükségetek volt nagyobb méretű felsőkre, testhez simuló felső nem ciki?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy naciból majd nagyobb kell,de nem szeretném lecserélni a felsőimet is ha nem muszàj.Mit gondoltok arról ha a kismama testhez simuló felsőt hord?

2018. máj. 4. 22:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%

En 12 hetes vagyok a harmadik babaval es ugy, hogy a meglevo ket gyerekkel is az ev elejen lettem terhes, tehat ruhaugyben kb ugyanaz lesz a helyzet.

Nyar vegeig meg nem sok terhesruha fog kelleni, en csak 1-2 rovidnadragot fogok venni, mert az kell es a normal mar most nyom, mert puffadok, nagyobb meret pedig a hasamom kivul mindenhol logna.

Ezen kivul a meglevo rovid/hosszu ruhaim jok lesznek, a bovebb es a szuk fazonu is, legalabbis ha nem hizom sokat. Hordok leggingseg is hosszabb felsovel, abbol a norrmal jo sokaig kenyelmes lesz meg.

Osztol a huvosebb ido es a nagyobb pocak miatt mar kell majd vasarolni. Nadragbol ketto eleg volt korabban is, egy farmer szabadidore es szovetnadrag munkaba. En a munka miatt terhesszoknyabol is vettem kettot anno es ruhat is.

Felsokbol is csinosabb a kismamaknak valo, mert ahogy masok is irtak a pocak felveszi a normal felso hosszat, igy elol pl 15 centivel rovidebb, mint hatul. Benan nez ki akkor is, ha takarja a hasat. Otthon OK, de pl munkaba en nem mennek ugy, de mashova se..

Vettem 1-2 vastag, hosszabb fazonu kotott pulcsit/kotott ruhat normal szabasbol jo aron, rugalmas anyaguk volt, jol alltak. De ezzel semmit nem sporoltam, epp annyiba kerult, mint a kismama ruha, a nagy pocakom pedig ugy kinyujtotta oket, hogy szules utan nem hordtam soha tobbet ezeket.

Ha nagyobb meretet vettem volna, azt sem tudtam volna hasznalni ujra.

A lenyeg: oszig szinte semmire nem lesz szukseged, az utolso kb 3 honapra pedig szerintem kenyelmesebb es csinosabb, ha beszerzel nehany kismamaknak szabott/tervezett cuccot.

Ha nem olyan a munkahelyed, ami valtozatos megjelenest igenyel, akkor nem kell ezekre sokat kolteni, de kb 2 szettet akkor is erdemes venni.

(Mellesleg a kismamaruha konnyen eladhato, en speciel meg sem szultem, amikor mar le akartak vasarolni rolam a ruhat. 2 farmert tartottam meg, de meg azt is “kovetelte” az egyik ismerosom. A kismama szoknyaert/ruhaert kozelharc volt, de a felsoket is megvettek.

A nagyobb meretu normal ruha kb senkinek sem kellett volna.)

2018. máj. 5. 07:46
 12/18 anonim ***** válasza:
52%

6-os vagyok

Az sem mindegy, ki milyen munkahelyen dolgozik. Irodában, ahol partnerek is megfordultak olykor, nem jelenhettem meg leggingsben vagy szabadidő nadrágban, ahogy egyes ismerőseim jártak, csak éppen ők nem dolgoztak vagy olyan helyen, ahol mindegy volt.

Emellett az is befolyásolhat, mekkora hasad lesz. A 4,15 kg-os gyerekemnek bizony kellett hely, míg 1-2 ismerősömnek alig volt hasa.

2018. máj. 5. 08:06
 13/18 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem nem ciki bár ha a has alja kilóg, akkor nem szép. Én a hosszabbakat hordtam de van 1-2 ami nagyon kinyúlt és hordhatatlan lett. Meg nem minden felső enged eleget, van amelyik egyre szorosabb, úgy meg nyilván nem kényelmes.
2018. máj. 5. 08:44
 14/18 anonim ***** válasza:
16%
Én speciel nem vettem kismama ruhákat.. végig cicanadrágom volt csak .. de olyan ami teljesen eltakarja a pocakot (téli terhességem volt igy termo nadrág) még az orvosok is kérdezték ,hogy hol sikerült vennem mert nagyon jó .. A felsőimből a hosszabbakat hordtam habár nekem nem volt nagy pocakom de igy mind simult rajtam. Senki nem tette szóvá ,hogy miért simul rajtam a ruha .
2018. máj. 5. 12:08
 15/18 A kérdező kommentje:
Miért pontoztátok le azt aki nem vett kismama ruhát? Lehet venne még az Orsay-ban is hosszított bővebb fazonú felsőket, ami szerintem jó lenne kismama felsőnek is. A nadrág megint más téma, ott kell kismama nadrág, de a kérdésem csak a felsőkről szólt, a nadrágokkal tisztában vagyok.
2018. máj. 5. 12:49
 16/18 A kérdező kommentje:
Itt valaki említette a munkahelyet hogy ott mit illene viselni. Nos, mivel én klinikai laboratóriumban dolgozom, vagyis dolgoztam míg el kellett mennem ugye táppénzre,mivel ilyen helyen veszélyes és nem szabad kismamának dolgozni, így attól nem kell tartanom hogy irodában hogy néznék ki. Annyi csak hogy levelező szakra járok kéthetente hétvégén és oda azért jó lenne normálisan kinézni, meg nyilván az orvoshoz.
2018. máj. 5. 12:55
 17/18 anonim ***** válasza:
64%

Pont Orsay? Szeretem, de ott pont nem kapsz olcsóbban felsőt, mint amennyiért pl.: a hm-ben kapni basic kismamafelsőket. Oldalt ráncoltak, alakot követők, nem terhesen is hordhatók, de sokkal csinosabbak terhesen egy nem kismama felsőnél.

Első terhességemnél nem volt még webshopjuk, de szívesen hordtam volna már akkor is inkább azt, mert valamit venni muszáj volt (nem híztam sokat, de a pocakom óriási lett), akkor pedig már inkább legyen tökéletesen kényelmes, mert a nemterhes sztreccsfelsők kb. félidőig voltak tűrhetőek.

2018. máj. 5. 13:16
 18/18 anonim ***** válasza:
12%
Már évek óta a testhez simuló felső a divat a kismamáknál. Meg a szoros kismama csőnadrág, aminek csak a has része bő. Nekem nem tetszik egyik sem, szerintem ronda, ahogy kinéznek így a kismamák, mégha valaki vékonyabb is. Egyébként én is voltam kismama, én előnyben részesítettem ezért a bővebb fazonú vagy normális fazonú ruhákat.
2018. máj. 5. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!