Mi lehet ez? 34 hetes km vagyok. Jobb oldalon hátul, vhol a fenekem és derekam találkozásánál annyira fáj, h úgy megyek, mint akinek durva csípőficama van.
Figyelt kérdés
Sehova nem sugárzik ki. Egy benyilallással kezdődött (ilyenek voltak az első trim végén, sőt az előző várandósságomnál is), de aztán volt egy hirtelen mozdulatom a 2 évesem miatt, és onnantól kezdve befixálódott és nem tudok menni. Durván billegek és persze a fájdalomtól minden lépésnél befeszül a pocakom, rövid idő alatt kőkemény lesz. Még akkor voltam épp házidokinál, amikor a benyilallás volt, de még tudtam járni. Akkor csak a szalagok nyúlását mondta, vészesetben fájdalomcsillapítót javasolt. De félek, h ez már vmi más. Járt vki így? Most már 5 napja tart.2018. máj. 1. 10:15
1/4 anonim válasza:
1. Terhességemnél ugyanez volt velem.
Becsípődött egy ideg.
Az ágyból is úgy kellett kihúzni...
Mindennel kentem,maszírozták semmi nem segített aztán kb 1 hét után amilyen hirtelen jött olyan hirtelen el is múlt.
Kitartás
2/4 anonim válasza:
Deréknél lévő gerincprobléma az pont ott jelentkezik, mert ott lépnek ki az idegek és ettől lehet fájdalom, amire meg rágörcsölnek az izmok. Ha durvább lenne, az egész lábad lefelé vagy a hasad körben fájna vagy zsibbadna vagy görcsölne (sokféle tünetet és több irányba okozhat,attól függ, mi érintett), de ezzel az évente, félévente "néha becsipődik"-kel szokott kezdődni, és ha elhanyagolják lesz belőle egyre gyakrabban, egyre rosszabb, majd krónikus fájdalom. Okozhatja sérv, instabilitás, szűk csigolyarések vagy a csípőlapát is elferdülhet... (meg még biztos más is). Terhesen többet cipelsz, másképp hajlik a hátad, ezért gyakoribb. Gyulladáscsökkentő kúrát és szigorú pihenést lehet ilyenkor első körben csinálni, amíg az ideg megnyugszik, a gyógyszert dokitól (háziorvos vagy beutalóval reuma) kéne megkérdezni, mit szedhetsz vagy kaphatsz-e tabletta helyett helyileg ható injekciót. Kérj segítséget, és egyelőre szigorúan pihend ki. Próbáld ki, hogy a nem fájó oldaladon alszol, és a térded közé egy nagypárnát teszel. Ha megszületett a gyerek, onnantól meg valami képalkotóra menj el (natív MRI után lehet szoptatni) és fokozatos gyógytorna szakemberrel.
3/4 anonim válasza:
A szalagok fellazulásának és egy rossz mozdulatnak a következtében elmozdulhatott az SI (sacroiliacalis) ízület. Az tud ilyet csinálni. Gyógytornász tud olyan testhelyzeteket mutatni, amivel ez a panasz megszűntethető.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat!!! Felkeresem a háziorvost, aztán meglátjuk mire jutunk.
2018. máj. 2. 01:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!