11hetes vagyok. Próbaidö alatt, ha elmegyek táppénzre. Kirughatnak?
Határozott munkaviszonnyal szerződtettek eddig?
Csak mert azt írod, hogy hosszabbítgatnak.
Mikor jár le a mostani?
Mert azt nem kötelesek meghosszabbítani terhesség esetén és még jogsértést se követnek el.
Nem értem, mit akarsz itt pereskedni. Próbaidő alatt indoklás nélkül kirúghatnak, teljesen mindegy, hogy dolgoztál e korábban a cégnél vagy sem.
Ha olyan munkáköröd van, hogy azonnal táppénzre kell menned, igazán védekezhettetek volna 3 hónapig, ha meg nem indokolt a táppénz, akkor meg biztos kibírod még azt a másfél hónapot, amig lejár a próbaidőd.
Próbaidő alatt nem illet meg a felmondási védelem...ha elmész táppénzre akkor sem. (Elvileg ez pont azt a célt szolgálja, hogy mindkét fél szabadon dönthesse el akar e a másikkal dolgozni vagy sem, a felmondást ezért nem is kell indokolni...akár olyan okkal is elküldhetnek próbaidő alatt, mert nem vagy szimpi nekik és a jog ez esetben nem véd meg.)
Ha fair akarsz lenni bejelented (de nem vagy kötelező) de számíts rá, hogy fel fogják bontani a szerződést próbaidő alatt. (pláne ha konkrét projectbe akartak bevonni.)
Megpróbálhatod titkolni a dolgot, mert akkor ahogy leketyeg a próbaidő, már megillet a felmondási védelem. Nyilván ez nem túl elegáns dolog, plusz azért 18 hetesen nem könnyű titkolni. (én 17 hetes vagyok, nem vékony alkat de így is látszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!