A sok tejtermék nem árt a babának? Rettentően kívánok minden tejes dolgot! 35 hetes vagyok
Figyelt kérdés
pl:napi 1L tej+2-3joghurt+1rudi!Ez már sok?2008. okt. 29. 15:39
1/7 anonim válasza:
Most még nem.A szülés után kell arra figyelni,hogy szoptatás alatt legyen fehérjedús a táplálkozásod(hús,tejtermékek stb..).de tejből ne haladd meg a napi 5-7 dl-t,mert a sok tehéntej apaszhatja a tejed.
2/7 anonim válasza:
Sok kalciumra van most szükséged, ezt jelzi a szervezeted. Kérdezd meg a védőnődet, mert az enyém pl. azt mondja, nem ajánlott terhesség alatt napi fél liternél többet inni belőle, mivel átjut némi allergizáló hatás a babához is. Én is meginnék annyit szívesen. :) Szedsz valami multivitamint, amiben kalcium is van? Mert azzal is tudnád fedezni a megnövekedett igényt.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi!Elevitet szedek!De egyszerűen rendesen meg kell állnom,mint valami függő,hogy ne tejet igyak...Nem értem,de olyan jól esik!
2008. okt. 29. 15:56
4/7 anonim válasza:
Na ezzel én is így vagyok mint te!:) Mi 37 hetesek vagyunk nálam is megy a napi fél liter tej, joghurt, tejberizs, 3 naponta tejbegrízt reggelizek meg ilyenek.:)
Szerintem nem sok egyébként, ha ezt kívánod hát edd ezeket, abból bajod nem lehet!:)
Nekem pl. azt mondta a védőnőm inkább így egyem-igyam mint pezsgőtabi formájába mert az meszesíti a méhlepényt. A tejtermékekre majd csak a szoptatás alatt kell figyelni addig szabad én úgy tudom.
5/7 anonim válasza:
Ja még annyi hogy inkább idd meg ha azt kívánod, mint azzal szenvettesd magad hogy nem szabad és majd meghalsz egy pohár tejért!:)
Örülj neki hogy a tejjel vagy így, az legalább egészséges, van aki a kólával, kávéval van így.
6/7 anonim válasza:
Szia!Innen is látszik,hogy ahány védőnő,annyiféle tanács!Én is úgy tudom - védőnő által - hogy a baba megszületéséig nem jelent gondot a sok vagy több tejtermék fogysztása!
7/7 anonim válasza:
kifejezetten ajánlják terhesség alatt a tejtermékek és fehérjék fogyasztását, ugyhogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!