Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 24 hetes terhes vagyok és a...

24 hetes terhes vagyok és a vérnyomásom 150/90 a pulzusom meg 120 a terhességem ota! Ez nagy baj?

Figyelt kérdés
Az orvos nem akar fel irni rá semmit de én nagyon félek hogy a végén még korház lesz a vége
2008. okt. 29. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
46%
Hát nem tudom,hogy ez terhesség alatt baj e az ennyém 90/60 a pulzusom 80 valamennyi volt a pár napja.Bár az én vérnyomásom szerintem meg alacsony. 29 hetes vagyok most.
2008. okt. 29. 15:27
 2/9 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a vérnyomás 140-ig normális onnantól magasnak számít!Szerintem mindenképpen szólj a védőnőnek vagy akár az orvosnak, hogy kapjál rá gyógyszert!

34 hetes kismama

2008. okt. 29. 15:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a 130/80-ra azt mondta a doki, hogy magas.... kb én is 24-25 hétben lehettem, de utána elmúlt.

Körzetid mondta, vagy a nőgyógyászod?

(nekem mind a kettő + a védőnő is nézi a vérnyomásom...)

Miért nem akart felírni a doki gyógyszert rá????

Nekem ez fura.

Konzultálj más orvossal is!

Jobbulást!

2008. okt. 29. 15:56
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem is magas, nekem CORINFAR nevű gyógyszert írt fel a dokim, 2*1 szemet, azt szedem.

31 hetes kismama

2008. okt. 29. 15:56
 5/9 anonim ***** válasza:

Nagy baj bizony szerintem! Nekem a 35.héttől volt magas 140/100, 140/90 és erre is azt mondták már magas. Bár én már a végén járok ezért nem írnak rá semmit, de mérnem kell naponta többször és ha kicsit is fölé megy be kell mennem a kórházba.

Szóval mond meg a dokidnak hogy szeretnél rá szedni valamit, mert nem érzed jól magad! Nem értem igazából erre már rég kellett volna írnia valamit főleg ha már az elejétől ez van nálad! Veszélyes ez a babára nézve meg rád is! Nekem azt mondták a 140 felettiből könnyen lehet 180 is, ami már elég veszélyes. Szóval menj el a körzeti dokidhoz vagy az ügyeletre és irass fel valami gyógyszert mert nem szabad kezeletlenül hagyni a magas vérnyomást, ráadásul még majdnem a fele hátra van neked.

Sok sikert!

2008. okt. 29. 16:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia!!!Ne aggodj én ma voltam CTG-én és 150/90-et mértek,de orvos nem mondot semit,különben 100 meg 90 szokott lenni a vérnyomásom.ÜDV:39 hetes kismama
2008. okt. 29. 16:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát azért a terhesség vége felé "természetes" de a 4-5.hónapban nem!!!
2008. okt. 29. 16:55
 8/9 anonim ***** válasza:
A magas vérny.nem jó,az bizti.Eklampsia alakulhat ki és ez NAGYON veszélyes.Koraszüléshez vezethet!Teljesen dobd ki a sót az étrendből!Ne egyél kolbászt,szalámi meg ilyesmit!Ez még nagyon korai.inkább korház,mint,h valami bajotok legyen.üdv
2008. okt. 29. 17:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a doki 140/85 vérnyomást mért, otthon sosem mérek ennyit, de tény hogy feljebb van mint a terhesség elején (most 34 hetes vagyok). Adott rá gyógyszert, és mellette teljesen sótlanul étkezem. Így rendben van a dolog. Szerintem még most kaphatsz rá gyógyszert és ha figyelsz az étkezésedre, akkor megúszod a kórházat. Drukkolok!
2008. okt. 29. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!