Valami bevált módszer vagy szer hogy ne repedezzen szét a bőröm terhesség alatt? Ki mit használt?
Szia!
Hányadik hétben jársz? én hétfőn leszek 29. hetes.
Én este olajat használok - rossmanban vettem, ami kimondottan terhességi csíkokra való - reggel meg munkába indulás előtt baba testápolóval kenem. Eddig még nem jelentkezett. Persze még hol a vége...
Én is a Rossmannos olajat használom este, reggel meg ugyanabból a krémet. Nagyon jó, eddig nekem bevált, s az illata is nagyon tetszik! :D
De ahogy az Első válaszoló írta, hol van még a vége nekem is.
22 hetes kismami
Én is a DM-s mama-krémet használom már az eleje óta, nagyon jó, de garancia nincs rá, valóban ha olyan a bőröd, akkor reped bizony, de azért vigyázzunk rá! :-)
31h
Szép napot hölgyeim!
Masszőr létemre sokat foglalkozom a bőrrel, így engedjék meg, hogy beleszóljak! :)
A terhesség alatt a bőr nagy igénybevételnek van kitéve. A repedések mennyisége és milyensége több mindentől függ. Mégpedig hajlamtól (bár úgy gondolom legkevésbé ettől), és attól milyen életvitelt folytatunk, és miként viseljük gondját bőrünket, de azt kell mondjam egész szervezetünket. Igen sok véleményt olvastam, hogy ilyen olyan olajtól milyen jó eredményeket értek el. Az olaj kiváló bőrápolási célra, mégpedig a bennük rejlő vitaminok és zsírsavak miatt. Így ajánlom minden kismamának, hogy legalább reggel és este finoman MASSZÍROZZA bőrébe az olajat. Fontos, hogy ne csak bekenjük azt!
Viszont megjegyezném, hogy az üzletekben található "e célra GYÁRTOTT" olajakban véleményem szerint messze nem találhatóak meg már olyan mértékben a természetes összetevők mint pl. egy olyan olajban ami nem ment át mindenféle kezeléseken. És ha kismama lennék biztos nem kennék a bőrömre olyan termékeket amikhez pluszba még mindenféle adalékokat kevergetnek, és ez biztos így van már csak az eltarthatóságuk révén is, hisz egy "szimpla" olaj viszonylag hamar avasodik. Jómagam egy, speciális boltba szoktam vásárolni rengeteg olaj közül lehet itt válogatni, és az eladók egyben tulajdonosok nagyon tájékozottak így az ő véleményüket bátran ki lehet kérni!
Itt az üzlet címe: [link]
Másik pont bőrünk védelmére a folyadék bevitel! Egy átlagos emberi szervezetnek ajánlom a napi 3 liter MENTES VIZET, a kismamák ezenfelül döntsenek maguk, de szerintem ennyit legalább. A folyadék mennyiséget mindenképpen a VÍZ adja!!! Ez magunk védelmére szolgál, hisz a magzat ami neki kell azt könyörtelenül elvonja a testünkből. Ezáltal meggátolhatjuk, hogy bőrünk fokozottan dehidratálttá váljon ezáltal kevésbé rugalmassá.
Harmadik védelmi pont lehet bőrünk ápolása zuhanyzás közben, még pedig valamilyen ledörzsöléssel + váltófürdővel.
Inkább megelőzni, enyhíteni tudják a bőrhibákat mint utána ilyen olyan kezelésekkel csökkenteni azokat!
Kicsit elszaladt velem a ló, de remélem a későbbiekre nézve tudtam segíteni! Találkozunk a strandon! ;) Üdv Nagy András Gergő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!