7 hetes terhes vagyok, nem szeretnék sokat hízni a terhesség alatt. Van valami módszer erre? Bővebben lent:
Eredetileg nem ilyen súlyfelesleggel szerettem volna a babát, de hamarabb jött. Most 90 kiló vagyok. NEM AKAROK FOGYÓKÚRÁZNI, sanyargatni magam, csupán azt szeretném, ha nem 110-120 kilósan szülnék.
Milyen mértékű életmódváltás férne bele?
Olyan módszert keresek, ami nem árt a babának.
Írd be a gugliba, hogy terhesdiéta. Mindjárt első helyen kihozza ezt: [link] Fogadd meg a tanácsait.
Nem kell kettő helyett enni, a babának elég plusz 200 kalória naponta, ez is csak a második trimesztertől. Csoki, édesség, fehér kenyér szoruljon a minimumra, helyette fehérje, tejtermék, zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabona legyen. Ha egészségesen étkezel, nem zsírosan, nem cukrosan, akkor minden rendben lesz.
Életmódváltás mellett előfordulhat, hogy a súlyod nem nő, hanem éppen csökken, de ez a babát nem veszélyezteti.
Szia, Most mar ugyan 34 hetes vagyok, de az elejetol fontos volt hogy a pocakomon kivul mashova ne hizzak.
Nalam az aktiv eletmod valt be es az edesseg mellozese.
Elotte es kozben is sportoltam, egeszen a 28. hetig mert akkor mar nem esett jol. Ekkor valtottam a javasolt setakra es a terhes jogara ami nem tul megerolteto.
Az edesseg pedig a babanak sem jo.
Probalj meg teljes kiorlesu lisztbol keszult kenyeret enni, vacsira esetleg ugyanebbol keszult pelyhet, szaritott gyumivel. Ebben sok a folsav is ami a 12 hetig nagyon fontos a baba fejlodesehez.
Nem kell koplalnod, csak amikor csokihoz vagy chipshez nyulnal, inkabb gondolkodj es nyers repat ropogtass.
Nekem nagy akaraterot adott az hogy a babam erdekeben is igy ereztem tisztanak a lelkiismeretem.
Hidd el, sikerulni fog Neked is!
Csatlakozva az előttem szólokhoz azt tudom mondani, hogy legjobb egy viszonylag szénhidrát szegény táplálkozással, és mozgással kordában tarthatod a kilókat. Én cukros lettem, így diétáznom kell már 17 hetes korom óta. Valami hasonlót kellene Neked is, azzal a fontos megjegyzéssel, hogy a babának kell a szénhidrát, azért ne egyél 150 g szénhidrátnál kevesebbet egy nap, erre azért figyelj oda! MEg végül is, Neked nem kell ezt ennyire szigorúan venni.
A legjobb, ha a fehérlisztes dolgokat kihagyod, inkább lassú felszívódású szénhidrátot eszel, és ha kerülöd a direkt cukros, édes ételeket, akkor szerintem nem lesz gondod.
Minden jót!
(30 hetes mami)
Szia!
Én hormonkezeléssel lettem terhes 104 kilóval és most 112 vagyok ez még teljesen átlagos hízás. Kívános vagyok én is de ellen állok. Ettől jobb megoldás nincs. Nekem nem mondták a dietetikust mert nem terhesség alatti kóros hízásról van szó. Cukrom is rendben így meg a babával is minden rendben. 27 hetes
Én 32 hetesen 20 kg-nál járok, de tanácsot azért tudok adni, attól hogy én nem tartom be.
Cukorbeteg kismamák diétáját lehet, szabad.
Kevés kenyér, liszt, cukor, azt is inkább csak a délelőtti órákban. Sok zöldség, gyümölcs, rostos ételek. csoki helyett gyümölcs. No tészta. Stb, tipikus "ne hízzunk-étkezés". A sok gyümölcs, zöldség, fehérje jó a babának is, és állítólag úgy nem sanyargatja magát az ember. Ki hogy, én nem szeretnék Igazi édesség nélkül élni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!