Füstölt sonka, nem volt megfőzve, lehet baj belőle?
Megettem 2 szelet füstölt házisonkát, utána kapcsoltam, hogy nyersen ezt nagyon nem ajánlott.
21 hetes vagyok.
Mi lehet belőle?
Liszterozis -> halva szules, fogyatekossag
Keves az eselye, de meg van. Olvass utana.
Többet biztos, nem eszek, egyszerűen elfelejtkeztem róla, hogy ezt nem kéne...
3. terhességem amúgy, toxoplazmára az elsőnél szűrtek többször (macskák miatt ugyan), és negatív lett mindig, a másodiknál már nem voltak körülöttem macskák, nem is nézték, és most sem, nem tudom, hogy az elmúlt 9 évben áteshettem-e rajta.
Megbíztható helyről lehet
( pácoláshoz használ pácsó, és maga a füstölés is csökkenti a botulizmusért felelős baktérium szaporodását...tehát a toxikus mennyiség szinte elképzelhetetlen a füstölt áruban- otthoni környezetben esetleg...de pl ha mi készítünk valamit, az tuti van olyan mint akármelyik jobb húsüzemben ----élelmiszermernökként dolgoztam is mind vágóhídon, mind üzemi laborban)
Egyébként jellemzőbb a nem rendesen tisztított zöldség( talajszennyezződésből fakad) okozza..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!