Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 éves,17 hetes terhes...

35 éves,17 hetes terhes vagyok.2 hét múlva kell mennem a SOTE-ra genetikai vizsgálatra. Mit fognak csinálni?

Figyelt kérdés
Amikor bejelentkeztem, azt mondták vigyem az AFP + ultrahangos leleteket(még nem tudom az eredményt). Csak megnézik, esetleg ők is csinálnak ultrahangot, vagy a korom miatt minden esetben elvégzik az amnioscopiát? Félnék tőle, nehogy elmenjen a baba!
2008. okt. 28. 17:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia.én 36 éves vagyok.Én is voltam ott.először csak tanácsadás volt,ami azt jelentette, hogy megnézték a leleteket,elmondta a doki, hogy mik a statisztikák, és mik a kiszűrés lehetőségei.az én leletemmel semmi gond nem volt,és a családba sincs semmi baj,csak az életkor miatt javasolták a szűrést.Nem kényszerítenek semmire.elmonja, hogy hány százalék a magzatvízmintavétel eredménye,és mennyi a más vizsgálaté,pl vérvétel+uh.ez át kell gondolnod,kapsz papirt amit otthon el kell olvasnod,és ha válalod a magzatvízmintavételt aláírva,kell visszahoznod.ha más lehetőséget választassz,nem tudom mi a további menet,mert én szerettem volna a mintavételt.ami egyébként nem fáj,és a hiedelmekkel elentétben nem olyan vészes a halálozási statisztika.persze szerintem se normális az ember pocakját szurkálni.De én 100 százalékra akartam menni.uh csak utána volt, miután a mintavétel eredményéért mentem.sok sikert neked.gondold át,és ha nem szeretnéd nézzz más alternatívák után.

üdv:30 heteske

2008. okt. 28. 17:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ém 37 leszek. Én amikor kaptam időpontot a genetikára, ott megnézték a leleteimeet és elmondta a doki,a szokásosat.(pro és kontra)

A kombinált tesztem negatív lett, UH, AFP-jó, de

végül mégis, úgy döntöttem, hogy megcsinálatatom az amniocentézist , rá egy hétre meg is csinálták.

Nem beszélnek rá, neked kell eldönteni, hogy akarod, vagy nem. Ha a leleteidben van olyan, ami rendelleneségre utal, akkor gondolom ajánlják, de amúgy ez mindenkinek a saját döntése.

Maga a vizsgálat kb. annyira kellemetlen mint egy vérvétel és kb. annyi ideig is tart.

(Eredmény 1 hónap múlva lesz kész, akkor kell mennem ellenrző UH-ra.

De ha valami nem jó, akkor hamaarbb telefonálnak.)

A utána bent maradtam egy éjszakára kórházban, nem volt semmi gond, de haza is lehet menni. Majd pár napot pihiztem otthon.

Ennek már 2 het lesz holnap, tegnap óta megint dolgozom.

2008. okt. 28. 17:37
 3/6 anonim ***** válasza:
61%
Szia! Én elmúltam 36 éves, volt több vetélésem, a köv. hónapban probálkozunk ismét. Én már most eldöntöttem, hogy nem megyek magzatvizvizsgálatra. Vannak más módszerek is. Uh és vérvétel, háromszor néznek meg. Az első alkalom még az első trimeszterben van. Ez az én véleményem, dönteni neked kell.
2008. okt. 28. 17:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyik tesz (kombinát és integrált sem 100%) és pont a genetikus doki mondta, hogy a tarkóredő is csak az esetek 60%-ban vastagszik meg.

második voltam

2008. okt. 28. 18:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, remélem nem lesz semmi baj! Boldog babavárást!
2008. okt. 28. 18:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Engem az AFP eredmény miatt küldtek,nekem volt uh. is és én is megcsináltattam! Egy hónap múlva mentem az eredményért és akkor is volt uh.! Szerencsére minden rendben van! Boldog babavárást:)
2008. okt. 28. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!