35 éves,17 hetes terhes vagyok.2 hét múlva kell mennem a SOTE-ra genetikai vizsgálatra. Mit fognak csinálni?
Szia.én 36 éves vagyok.Én is voltam ott.először csak tanácsadás volt,ami azt jelentette, hogy megnézték a leleteket,elmondta a doki, hogy mik a statisztikák, és mik a kiszűrés lehetőségei.az én leletemmel semmi gond nem volt,és a családba sincs semmi baj,csak az életkor miatt javasolták a szűrést.Nem kényszerítenek semmire.elmonja, hogy hány százalék a magzatvízmintavétel eredménye,és mennyi a más vizsgálaté,pl vérvétel+uh.ez át kell gondolnod,kapsz papirt amit otthon el kell olvasnod,és ha válalod a magzatvízmintavételt aláírva,kell visszahoznod.ha más lehetőséget választassz,nem tudom mi a további menet,mert én szerettem volna a mintavételt.ami egyébként nem fáj,és a hiedelmekkel elentétben nem olyan vészes a halálozási statisztika.persze szerintem se normális az ember pocakját szurkálni.De én 100 százalékra akartam menni.uh csak utána volt, miután a mintavétel eredményéért mentem.sok sikert neked.gondold át,és ha nem szeretnéd nézzz más alternatívák után.
üdv:30 heteske
Ém 37 leszek. Én amikor kaptam időpontot a genetikára, ott megnézték a leleteimeet és elmondta a doki,a szokásosat.(pro és kontra)
A kombinált tesztem negatív lett, UH, AFP-jó, de
végül mégis, úgy döntöttem, hogy megcsinálatatom az amniocentézist , rá egy hétre meg is csinálták.
Nem beszélnek rá, neked kell eldönteni, hogy akarod, vagy nem. Ha a leleteidben van olyan, ami rendelleneségre utal, akkor gondolom ajánlják, de amúgy ez mindenkinek a saját döntése.
Maga a vizsgálat kb. annyira kellemetlen mint egy vérvétel és kb. annyi ideig is tart.
(Eredmény 1 hónap múlva lesz kész, akkor kell mennem ellenrző UH-ra.
De ha valami nem jó, akkor hamaarbb telefonálnak.)
A utána bent maradtam egy éjszakára kórházban, nem volt semmi gond, de haza is lehet menni. Majd pár napot pihiztem otthon.
Ennek már 2 het lesz holnap, tegnap óta megint dolgozom.
Egyik tesz (kombinát és integrált sem 100%) és pont a genetikus doki mondta, hogy a tarkóredő is csak az esetek 60%-ban vastagszik meg.
második voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!