Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mivel jár terhesség alatt, ha...

Mivel jár terhesség alatt, ha a mama minuszos, a baba pluszos vércsoportú?

Figyelt kérdés
Nem rég derült ki, hogy minuszos a vércsoportom, ezért figyelmeztetett az orvosom, hogy ha fontolgatom a gyermekvállalást, akkor mindenképpen szóljak neki, pláne ha az apa plusszos. Tisztában vagyok vele, hogy ebben az esetben, ha a babó plusszos lenne, az veszélyt jelentene rám és a babóra nézve is. Azt is tudom, hogy régen ugyan sokan haltak ebbe bele, de ma már abszolút kezelhető probléma. Egyelőre nem tervezem a szülést, de igazán nem szeretnék vércsoport alapján apajelöltet választani! Van valakinek tapasztalata ezzel? Okozott valamilyen komplikációt? Milyen óvintézkedések vannak ez esetben a terhesség előtt/alatt, illetve szülésnél?
2010. jún. 9. 12:24
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is Rh negatív vagyok.A terhesség alatt 3x kellett(a kötelezőkön kívül) vérvételre mennem,ahol valami ellenanyaggal összeütköztették a vérem.Szerencsére mindig negatív lett az eredményem.A szülésnél nem történt semmi.A babám pozitív lett,ezért a szülés utáni nap kaptam egy szurit!Semmi komplikációt nem okozott,sem nálam,sem a most már 1hónapos kislányomnál sem a vércsoportom!Ezen ne aggódj,nem lesz semmi probléma!

2010. jún. 9. 12:37
 2/9 anonim ***** válasza:

Első terhességnél nem okoz gondot (abortusz és vetélés is terhességnek számít!), a második terhességtől kezdve pedig gyógyszert kap a baba a terhesség alatt, hogy ne legyen baja. Iléetve te is kapsz gyógyszert már az első baba születése után.

Részletesen: [link]

2010. jún. 9. 12:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Én is negatív vércsoportú vagyok, és akkor mi van ha csak mondjuk 7-8 hetesen megyek először orvoshoz? Abból baj lenne?
2010. jún. 9. 13:13
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is Rh- vagyok, és az első babánál ez nem okoz gondot. Nálunk még azt sem nézték, hogy a férjem milyen vércsoportú. Az utolsó hónapokban 3x voltam ellenanyagszűrésen, ami vérvételből áll. Majd szülés után kaptam anti-D injekciót, hogy a következő terhességnél se legyen gond. Sajnos volt ezután 2 vetélésem, és ezek után is anti-D-t kaptam, hogy a következő babánál ne legyen gond.
2010. jún. 9. 13:37
 5/9 nini24 ***** válasza:

Utolsónak: én is negatív vagyok, és 7-8 hetesen mente először dokihoz. Nem volt semmi gond. Vérvétel a 9. héten, negatív lett az ellenanyag, aztán most is volt egy ellenanyag szűrés a 24. héten. Ennek még nem tudom az eredményét!

Boldog babavárást Nektek!

25 hetes km

2010. jún. 9. 13:39
 6/9 nini24 ***** válasza:
Bocsi, így már az utolsó előttinek ment! :)
2010. jún. 9. 13:39
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen csak megnyugtatóak! Azt hittem macerásabb! :) A kérdésem még az lenne, hogy mi történik abban az esetben, hogy ha ez az ellenanyag teszt pozitív?

Mindenkinek boldog és problémamentes babavárást kívánok, a fiatal anyukáknak pedig sok örömet a picihez! :)

2010. jún. 9. 14:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor a terhesség alatt is kapsz gyógyszert. De ha első terhességed, akkor negatív lesz.

Jó babavárást!

2010. jún. 9. 15:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is Rhnegativ agyok.Nekem végig termelt ellenanyagot a szervezetem,de soha nem érte el azt a határt ahol baj lehet.Egyébként ha esetleg mégis gond lenne akkor vérátömlesztést kap a baba ,még a pociban.Én kaptam anti-d injekciot szülés után és most várom második picimet,doki szerint nem lesz semmi gond mert megkaptam az injekciot.
2010. jún. 9. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!