Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ismertek olyat, akit ki...

Ismertek olyat, akit ki akartak rúgni, és akkor közölte, hogy terhes?

Figyelt kérdés
Persze, így már nem rúghatnak ki... Viszont milyen volt utána a munkahelyi légkör?
2018. márc. 1. 14:44
1 2
 11/19 Norman Bates ***** válasza:
44%

Vicc kb, hogy a hasznos/nemhasznos gomb bol like/dislike lett.

Gondolom egyik nethuszar sem fogja megindokolni miert nem hasznos a valaszom, nem baj ennyi oromuk legyen az eletben :)

2018. márc. 2. 13:45
 12/19 anonim ***** válasza:

Na tessék én most likeoltam a #7es hszed. 😃

Lombik alatt pont azért védettek, mert bár nem terhesek, de ügye az nem olyan, hogy jövőhéttől nem megyek mert kirúgtak.

De pl. Ha március 1jén kirúgtak és azelőtt volt (mondjuk febr. 20án) az utolsó mensesed akkor vissza kell vennie. Mert Elvileg terhes voltál már. Azért itt emberek megélhetéséről van szó. Terhesen tuti nem veszik fel sehova és így nem jár CSED sem csak GYES.

De a rendkívüli felmondás alól így sem védett. Tehát egy terhes nő sem csinálhat azt amit akar.

2018. márc. 2. 14:01
 13/19 anonim ***** válasza:

Tévedésben vagytok páran, a kérdező jól tudja. Engem kirúgtak december közepén. (Létszámleépítés, határozatlan szerződés, 1 évig voltam ott) Januárb elején kiderült, hogy babát várok. A főnök nem akart visszavenni, erre ügyvédhez fordultam. KÖTELESEK VISSZAVENNI!!! Egy papír kell az élő terhességről, és arról, hogy a kirúgás napján már az voltál. Én amúgy kb 2 hete voltam az, mikor kirúgott, de így is visszakellett vennie :))) Én elmentem táppenzre.:))) De látom az utálatot az arcukon...

Hát ez van. Nem azért dolgoztam évekig, hogy aztan ne járjon semmi pénz terhesseg alatt és után. Dolgozni meg nem fogok 12 órában és ejjeles műszakban babásan. Meg hát a főnök is örül szerintem, hogy csak havonta lat, mikor leadom a papirokat. :D

13 hetes km

2018. márc. 2. 17:06
 14/19 anonim ***** válasza:
Szóval igenis védve van az aki nem tudott a terhességről, és emiatt nem jelenti be a kirúgásnál! Előző voltam:)
2018. márc. 2. 17:09
 15/19 anonim ***** válasza:
#14 de létezik a rendkívüli felmondás is. Az alól nincsen védve. Tehát ha mondjuk mindig késve megy be dolgozni, bunkó az ügyfelekkel, nem dolgozik stb. Kirúghatják. Rendes felmondással valóban nem.
2018. márc. 2. 17:20
 16/19 anonim ***** válasza:

#15ös 13as es 14es valaszolo vagyok.

Rendes felmondás volt nálam. Így rontotta el.. :D ugyanis létszámleépítésre hivatkozott, de tudom, hogy más volt a háttérben...

Vissza is hallottam. Hát biztos nem gondolta, hogy rá 2 hétre bejelentem a terhességet. Úgyhogy az én "kedves" főnököm velem nagyon nem jól járt, de magának köszönheti, hiszen nem volt őszinte, hogy mi a valódi oka a kirúgásomra.

2018. márc. 2. 17:29
 17/19 anonim ***** válasza:

Lehet, mert nem akarta azt mondani, hogy alkalmatlan vagy, hanem kitalált vmit.

Lehet itt dobálózni meg köpködni a munkáltatót, de már visszamenni nem lesz hová, ezért se éri meg felégetni mindent.

2018. márc. 3. 08:26
 18/19 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, igen persze, de amúgy eszem ágában sincs visszamenni majd 3 év múlva. Én is felakartam mondani, de szerencsémre ő tette meg a felmondást nekem.

Most csak a táppénz és a gyed miatt "kéretőztem" vissza, amúgy örültem, hogy így alakult, mert semmi pénzért nem dolgiznék már ott. De aki ismerné a helyzetet, az ugyanígy állna hozzá. Nem mindig kell sajnálni szegény munkáltatót...

2018. márc. 3. 12:45
 19/19 anonim ***** válasza:
Messziről jőtt ember, azt mond, amit akar :)
2018. márc. 3. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!