Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi pénzt szokás adni a...

Mennyi pénzt szokás adni a fogadott szülésznőnek? Az orvosnak aki éppen akkor odajön, de nem fogadtam meg előtte illik azért vmit adni ugye?

Figyelt kérdés
mi nem fogadtunk orvost, azt ajánloták h inkább fogadjunk szülésznőt,mert ő van ott végig mellettem, az orvos csak akkor ha tényleg történik valami.
2008. okt. 27. 19:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%

Hát nem tudom, én inkább orvost választanék, mert ha baj van, csak ő tud segíteni rajtad, a szülésznő nem. Ha minden oké, akkor persze jobb a választott szülésznő, de sose lehet tudni.

Ügyeletes orvosnak nem kell adni semmit.

Az, hogy mennyit szokás adni a szülésznőnek, ez attól függ, hogy hol szülsz.

Pl. én 2 éve szültem a kisebbik lányunkat, és a mi városunkban a választott orvosnak mindenki 20e Ft-ot adott. De pl. ugyanekkor Pesten ez röhejes összeg lett volna.

2008. okt. 27. 19:24
 2/11 anonim ***** válasza:
51%
Én fogadtam szülésznőt és orvost is.Mind a kettőnek 30e.adtam.A szülésznő végig ott volt velem a vajúdástól kezdve és nagyon sokat segített.
2008. okt. 27. 19:28
 3/11 anonim ***** válasza:
75%

Én szerencsés helyzetben vagyok, mert van ismerős orvos is, szülésznő is.

De ha nem lenne, én is azt csinálnám, amit te: szülésznőt fogadnék, orvost nem. És ugyanígy pénzt adnék a szülésznőnek, az ügyeletes orvosnak nem (hacsak nem a halál széléről húz vissza, de ha nincs komplikáció, nem adnék neki).

Szerintem adjatok a szülésznőnek nagy csokor virágot, nagy doboz csokit, meg 10-20ezer forintot (pénztárcafüggő).

2008. okt. 27. 20:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a szülésznő úgy 30-40 E-t szokott kapni, a doki ennél többet.

Nekem nincs fogadott szülésznőm, de a dokim 60 E-t kért.

2008. okt. 27. 20:41
 5/11 anonim ***** válasza:
68%

Az első válaszolónak üzenem,hogy ha baj van(ahogy ő írta),akkor tényleg csak a doki tud segíteni,DE ő mindenképp segít is,akár fizetsz,akár nem!

Csak nem gondolod,hogy otthagy a sz..ban,mert nem fizetsz?!Bőven elég szerintem is a szülésznő.

2008. okt. 27. 22:44
 6/11 anonim ***** válasza:
68%
A Szt. Istvánban 30000 ft körül.
2008. okt. 28. 00:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha a fogadott szülésznőnek és orvosnak adunk,akkor miért nem jár valami az ügyeletes orvosnak?Én fogadtam orvost,pénzt is fog kapni és kapja is havonta.De ha nem lenne és "beesnék szülni"és egy idegen orvos törödik velem akit soha életemben nem láttam,miért ne adnék.Jo nem annyit,mint a fogadottnak,de azért megköszönném.
2008. okt. 28. 10:29
 8/11 anonim ***** válasza:

Én az első gyereknél nem fogadtam se dokit, se szülésznőt. Úgy gondoltam, hogy ez természetes folyamat, lezajlik így is-úgy is. De szüléskor jöttem rá, hogy ez igaz, de nem mindegy HOGYAN! Utána 7 évig nem akartam gyereket szülés után.

A másodikkal fogadtam dokit, szülésznőt nem. 50 ezret kért a szüléskor+ a havi 6000 ft a terhesség végigkíséréséért. Az ügyeletes szülésznő csinált mindent, nagyon rendes volt, 10 ezret adtunk.

A dokinak más dolga nem volt mint stoppolni.

Most a harmadiknál szülésznőt fogadok és dokit nem. Én 25 ezret gondoltam adni és ha normális lesz az ügyeletes doki, akkor Neki 10 ezret.

Tudom, sokan azt mondják minek adni az ügyeletesnek, hiszen ez a munkája. Ez igaz, de tényleg nem mindegy mit csinál veled szülés közben. pl könyökkel kitolja-e a hasadból a gyereket, mint nálam az elsőnél. Így ha figyel Rád és az igényeidre és emberségesen bánik Veled, akkor szerintem illik adni. én legalábbis hálás leszek érte.

Vágülis a benzinkútnál is adok borravalót, ha megtankolnak helyettem. Akkor a gyermekem világra segítőjének miért ne adnék?

2008. okt. 28. 10:39
 9/11 anonim ***** válasza:
Egyvalamit nem értettem soha!Jól tudom,hogy a pénzt szülés után szokás adni,ugye?Akkor miért bánik jobban veled az ügyeletes orvos,mikor még azt sem tudja,hogy kap-e pénzt,vagy sem?Nem a fogadott dokikról van szó,akik előre közlik a tarifát!(Amit egyébként undorítónak tartok...)Szóval honnan tudja szülés közben,hogy kapni fog "bért"? Az anyuka két tolófájás közben alkudozik vele? :)
2008. okt. 28. 17:40
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
A gyermekem világra segítését pedig véletlenül sem említeném egy lapon egy tankolással...
2008. okt. 28. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!