Forduljak orvoshoz, baj lehet?
Figyelt kérdés
Sziasztok. 23 hetes terhes vagyok, első baba. Eddig semmi panaszom nem volt de ma nem jött rám a cipőm. Ekkor láttam hogy be van dagadva a lábfejem és a bokám, kissé zsibbad is. Aztán mérlegre álltam és kiderült hogy 2 nap alatt több mint 2 kg ugrott fel. Bizonyára vizesedés, de ilyen hirtelen ilyen mértékben, 23hetesen nem probléma ez? Mire utalhat? Vagy ez is csak egy kellemetlen tünet és ne foglalkozzak vele? várnyomást nem tudok itthon mérni sajnos. köszönöm a tapasztalatokat2018. febr. 4. 22:17
1/4 anonim válasza:
Hétfőn legalább a védőnőhöz menj el, ő tud vérnyomást mérni.
Lehet semmi de lehet komoly dolog is.
2/4 anonim válasza:
Én első körben védőnőhöz mennék. Vizeletet, szívhangot, vérnyomást biztos néz. Só- és fűszermentes diéta, sok folyadék (mentes víz), mozgás, kb ennyi a lényeg.
Mindkét terhességemmel nagyon vizesedtem, a túró és a zöldséglevél segített kordában tartani.
3/4 anonim válasza:
A vizesedes általános de lehet mögötte más is! Én a végén 2 hét alatt 5,5 kilót szedtem fel. De ennyire korán lehet h más is van a háttérben szerintem doki és a nőgyógyász írnak is szólj mihamarabb!
4/4 anonim válasza:
Mindenképpen menj el ma a védőnőhöz és csináljatok egy vizeletfehérje-tesztet meg mérjen egy vérnyomást.
Önmagában a vizesedés nem jelent bajt, de ha társul hozzá más egyéb tünet is, komoly következményei lehetnek.
Ilyenkor tényleg jobb félni, mint megijedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!