Terhesség alatt kialakuló reflux spontán gyógyul?
Soha életemben nem volt ilyen jellegű gondom, most viszont pár nap alatt nagyon erősen előjött a probléma és ha lehet hinni a szakirodalomnak, ez terhesség alatt így is lesz. Eléggé féltem a gyomorszájam, nyelőcsövem.
Utána? Nektek elmúlt?
Majd szülés után igen.
Amúgy semmi baj, annyi, hogy a méhed kicsit felnyomja a gyomrodat is, azért a reflux.
Próbálj minél kevesebb savas gyümit enni (citrom, paradicsom, narncs, alma...)
Nálam hirtelen jött elő a 11. héten. Előtte nekem sem voltak soha ilyen gondjaim. Akkor annyira kimarta a sav a nyelőcsövem, hogy mellkasi fájdalmaim voltak nyeléskor és evés után még órákig. Alig tudtam enni, de még a gyógyszerek, vitaminok lenyelése is gondot okozott.
Ez az állapot kb. 1 hétig tartott, utána a fájdalmak elkezdtek megszűnni.
Most már csak annyi van, hogy ha sok folyadékot fogyasztok egyszerre, az visszajön. A szilárd kaja nem. De legalább már nem fáj. Még csak 16 hetes vagyok; gondolom a java még csak ezután jön...
Nekem már mellkasi fájdalommal jár a sok sav. Hiába eszem olyasmit ami nem csinál savat,este végem van. Eddig segített a Rengnie. Most már semmi. Tejet vagy joghurtot kívánok ilyenkor. Az esik jól. Kitartás,szülés után elfog múlni.
22h kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!