Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismama elmehetne alkalmanként...

Kismama elmehetne alkalmanként moziba?

Figyelt kérdés
Annyi butaságot olvasok,hogy mit tehet és mit nem egy kismama a babavárás alatt.....Magam is elítélem az ijesztgetős,alaptalan jótanácsokat..de ez a mozi-téma foglalkoztat!Egy film vetítésénél elég erős hangeffektusokat használnak és a baba is biztosan érzékelné őket.Nektek mi a véleményetek?Köszi!!!
2008. okt. 27. 09:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem alkalmanként nyugodtan elhetsz. A kicsinek a 24. hétig nincs is kifejlődve a hallása.
2008. okt. 27. 09:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha nem tetszik neki a zaj, azt úgyis jelzi neked és akkor ott is tudjátok hagyni a mozit.
2008. okt. 27. 09:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan menj csak!Manapság nagyon túlmisztifikálják a terhességet,minden csinálhatsz amint eddig,csak mértékkel!Később már a méreteidből adódóan sem fogsz tudni mindent megtenni amit szeretnél.Inkább használd ki,hogy nincsenek "korlátaid"!
2008. okt. 27. 10:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lehetne? Az elején még úgyse hall semmit a baba, aztán pedig úgyis jelzi, ha zavarja. Nekem volt már, hogy majdnem kijöttem a moziból, úgy ficánkolt, de volt, hogy végigaludta a filmet.

Üdv, 34 h.

2008. okt. 27. 10:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan elemehetsz! Én az első terhességem alatt szinte heti rendszerességgel jártam moziba, a babának semmi baja nem lett, inkább nekem volt kényelmetlen az utolsó 1-2 hónapban, mert nagyon nyomott a jobb bordám alatt, ezért folyamatosan ficánkoltam. Mondjuk ilyen kis nyugis filmekre mentünk (pl. Madagazskár), a "legdurvább" talán a Star Wars: A klónok támadása volt, de ez sem viselte meg a pocaklakót. Sőt, 1-2 koncerten is megfordultam a babavárás ideje alatt, ebből sem lett gond. :)
2008. okt. 27. 10:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én most is mennék még, 31 hetes vagyok, de sajna kb. 25 percenként járok pisilni, így nem sok értelme lenne a mozinak, ez van. :-))
2008. okt. 27. 10:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

én 36 hetesen lagziban voltam. a dokim megengedte, azt mondta nem árthat neki. nem úgy hallják ők ezeket a hangokat mint mi. Nekik letompitja a mi zsírszövetünk, a hasfalunk, a méhfal, a magzatvíz, a burok. ezek jelentősen csökkentik a zajhatást. Menjél nyugodtan.

5 hós kisfiú anyuja

2008. okt. 27. 10:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek,most már picit biztosabb vagyok az ügyben!A kellemetlenségek,mint a gyakori pisilés,nagy poci már nálam is van,a baba is nagyobbacska már és éppen ezért gondoltam a káros hatásokra!Igazatok lehet,majd kiderül...Üdv,30 hetes kismama
2008. okt. 27. 10:57
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is menj el, a terhesség bő felében még nem hall a babó, később pedig jelzi, ha nagyon nem tetszik neki valami. Én a 35. hétben vagyok és néhány hete figyelek arra oda, hogy hangos zaj, erős zene ne legyen a környezetemben, de nekem a babám elég agresszív tud lenni, ha mégis van... Nem röhögni, de ha valami nem tetszik neki, egy fekvési pozíció, vagy ahogy ülök, és néha az igazán erős zajok, akkor nagyon durva rugdosásba kezd, mocorog, hogy szinte már fáj és ha öt percen belül nem zűröm ki a számára zavaró tényezőt, akkor elkezd csuklani. Gondolom, hogy felizgatja magát. Amint pózt váltok, vagy csendes környezetbe kerülök (attól függően, hogy éppen mivel volt baja) egy-két percen belül megnyugszik, vége a mozgolódásnak és a csuklásnak is. Én soha nem hittem volna el, ha mondja valaki, hogy ilyen van. De ezek szerint igen. A férjem meg csak vigyorog rajta a csuklás miatt, hogy ezek szerint ő is olyan akaratos lesz és hisztis, mint én vagyok... :-)

Egyébként az nem igaz, hogy épp olyannak hallják a hangokat, mint mi. Tény, hogy valamit a hasfal, a méh és a víz letompít, de néhány hangot úgy eltorzít, hogy ami nekünk kellemes, az általa hallva egyáltalán nem az. Épp a múlt héten kaptam egy cd-t, aminek az a lényege, hogy először hallható rajta egy-egy zene a mi fülünkkel, majd ugyanaz a baba által hallva, tompítottan, belevéve a mama szívverését, egy-egy bélműködést. Hát, nekem nagyon borzasztónak tűnt... Főleg a mély hangok és a basszus nagyon kellemetlen.

Ettől függetlenül jó mozizást! Ha 24 hét alatt vagy, akkor az nyugtasson, hogy a babádat még nem zavarhatják az effektek, ha afelett, akkor pedig úgy is szól, ha valami nem jó! :-)

2008. okt. 27. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!