Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan lehet leküzdeni a...

Hogyan lehet leküzdeni a kezdeti félelmeket?

Figyelt kérdés
Szombaton +-at teszteltem. Ma nem kellene megjönnie. Émelygek, szédülök, sok pisi, szóval minden megvan ami babára utal. Ja, és a mellbimbóm rettenetesen fáj. Mégis rettegek, hogy megjön. Az éjszaka is alig aludtam, és most fájdogál a hasam, mint mensi előtt. Az éjszaka is fájt. Ez normális? Nektek is volt ilyen? Ma csinálok még egy tesztet, hogy lássam erősödik-e a vonal. A párom azt mondta, csak akkor éljük bele magunkat, ha a doki is megerősíti a baba tényét. De még ő kb. két hét múlva fogja rendesen látni. Addig megőrülök! Mikor menjek dokihoz, szerintetek? Jövő hét hétfőn, már látni fogja? Akkor leszek öt hetes, és pár napos. Köszönök minden választ!
2008. okt. 27. 07:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
igaza van a párodnak hogy még ne éld bele magad csak akkor ha az orvos megerősíti.ne görcsölj mert ha babó van a dologban csak ártasz.ha most teszteltél akkor 1-2 hét és akkor menj orvoshoz hogy nagyobb petezsákot lásson ami megerősíti bennetek a baba dolgot.addig meg mindent csinálj ugyan úgy ahogy eddig és várj türelemmel.sok sikert!
2008. okt. 27. 07:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ez lesz (remélem) az első babánk, és nehéz úgy tenni, mintha mi sem történt volna. De bízom benne, hogy minden rendben lesz, és életrevaló a picikénk. :)
2008. okt. 27. 07:36
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez a félelem szerintem teljesen normális, ahány kismamával beszéltem erről, mindenki beszámolt hasonló tapasztalatokról. Igaz, én nem a mensi előtt teszteltem, hanem elmaradás után egy nappal, amikor szinte már teszt nélkül is biztosra vettem, hogy terhes vagyok, ugyanis soha sem késett korábban. Ettől függetlenül az első hetekben mindig félve néztem a bugyimat, ha wc-re mentem, mert attól féltem, hogy esetleg megjött és ez az egész csak álom volt...

Fájdogált a hasam is, az első héten, amikor megtudtuk, hogy baba van. Néha már nem is csak hasszurkát éreztem, hanem konkrét görcsöket (lehet, hogy nekem azért tűnt nagyobbnak a fájdalom, mert mensi alatt életemben egyszer sem görcsöltem, sohasem fájt a hasam). Úgyhogy megnyugtatlak, ez is normális. Első körben én a 12. hét után lélegeztem föl, de sajnos akkor volt egy bevérzésem, haematóma lett a placentán, a baba szerencsére megmaradt, de a 20. hétig megint azt lestem folyamatosan, hogy nehogy vérezzek. Majd a 20. heti uh után, amikor minden rendben volt teljesen megnyugodtam. Azóta nem félek és tényleg eljutott hozzám is az az érzés, hogy hatalmas nagy biztonságban érzem bent a pocakomban a babámat, figyelek magamra, óvom, egészségesen táplálkozom, szépen nő, mozgolódik és folyamatosan arra gondolok, hogy bent talán sokkal nagyobb biztonságban tudhatom, mint majd itt kint. Szülés előtt vagyok, de még a szüléstől sem félek.

A nőgyógyásszal kapcsolatban: én az elmaradt mensi után két héttel mentem el. Nekem a barátnőim azt tanácsoltak, hogy ne menjek korábban, mert nem biztos, hogy megnyugszok tőle. Ugyanis ha korábban megyek, akkor szívhang még nem lesz, így is úgy is visszahívnak egy-két héttel később és az sem biztos, hogy sok mindent lát majd a doki. És attól, hogy ráírnak valami olyasmit a papíromra, hogy petezsák, vagy embrió sejthető, de ugyanakkor az élő embrió tényét nem fogják megerősíteni csak kétségbeesettebb leszek, nem nyugodtabb. Hallgattam rájuk, két hétig még ültem a fenekemen és tényleg igaz volt, amit mondtak, a 7. hétben már láttunk egy pici embriót és szívhang is volt.

Ha ez megnyugtat: végig ilyen türelmetlen leszel, nem csak az első uh-ig. Én a következőket is mindig nagyon türelmetlenül vártam.

2008. okt. 27. 07:57
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszön a szép választ! Nekem a barátnőm pár hete szült, egy egészséges szép kisfiút, a másik barátnőm pedig november végén fog szülni kislányt! Már mi is nagyon vártuk a mi picikénket. :) Én mindig görcsölök mensikor, ezért is aggaszt, hogy fáj a derekam, meg görcsölget a hasam. De pont az imént olvastam, hogy aki egyébként is sokat görcsöl, az nagy valószínűséggel terhesen is érzékenyebb. Jó lenne már látni a picikét, de türelmes leszek. :) Most pedig megyek, veszek tesztet, és megnézem, hogyan alakul a csíkom, mert legalább az megnyugtat, ha erősödik a 2. vonal! Nagyon sok boldogságot kívánok a kisbabátokhoz, és könnyű szülést kívánok még Neked! :)
2008. okt. 27. 08:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben megvárnám a 6.hetet, és utána mennék csak dokihoz, amikor már tutira van szívhang.

Én akkor mentem először, mikor még csak petezsák volt, és aztán csak izgultam, hogy lesz-e szívhang vagy sem. Ugyanígy járt két barátnőm is, és az egyik ráadásul úgy fogta fel ezt a "nincs még szívhangot", hogy nincs baba se és nem is lesz, és alig bírtam megnyugtatni, úgy sírt szegény lány. Mondtam neki, hogy először nekem se volt szívhang, most meg már 34 hetes pocis vagyok.

Én először 5.hét pár naposan mentem dokihoz, akkor még nem volt szívhang, utána 7.hét pár naposan mentem, már volt!

Nagyon-nagyon szívből gratulálok neked a +-hoz, nagyon vigyázz magadra!! Ne féljél, se stresszelj, és akkor nem lehet semmi baj!

2008. okt. 27. 09:17
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A teszt nem lesz csak úgy pozitív, szerintem 99 % terhes vagy.

A melleim nekem is érzékenyek voltak már e legelején is.

Attól ne ilyedj meg, hogy úgy érzed meg fog jönni, én is ugyanezt éreztem, de nem jött meg, ez is normális dolog. Csak ne vérezzen. Akkor én is aggódtam, de a barátnőm mondta, hogy neki is így volt.

2008. okt. 27. 09:25
 7/10 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, köszönöm! :) Igyekszem megvárni a hat hetet. Ez az ötödik hetem, jövő héten csütörtökön remélem már szépen fog látszani. Sok boldogságot nektek!
2008. okt. 27. 09:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, minden kismama tiszta ideg az első időszakban. Én pl. negyedóránként rohangáltam a mosdóba, hogy nem vérzek-e.

A hasszurka is teljesen normális.

Dokihoz pedig 2 hetes mensis késénél van értelme menni.

Én először 5 hetesen és 6 naposan voltam, akkor még csak a petezsák látszódott egy kis ponttal.

A 8. héten már 21 mm volt a kicsi. :)

Most pedig már olyan 35 cm. ;)

2008. okt. 27. 09:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Ne izgulj, a görcsölés teljesen normális a terhesség elején. Nekem is hetekig olyan érzésem volt, mintha mindjárt meg akarna jönni. Szedjél 3×1 B6-ot attól elmúlnak a görcseid.
2008. okt. 27. 10:07
 10/10 A kérdező kommentje:
ÓÓÓóó, tényleg ezt akartam kérdezni! Akkor a magne B6 jó a görcsökre! Akkor még ma veszek! Köszönöm!
2008. okt. 27. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!