Bordafájdalom terhesség alatt?
35+5 hetes kismama vagyok. Tegnap reggel óta iszonyúan fáj a jobb cicim alatti terület. Mintha el lenne törve a bordám. Alig bírok megmozdulni (felállni, feküdni, egyáltalán a törzsemet megmozdítani).
Normális ez? Olyan sok aggasztó dolgot olvastam az ilyen jellegű fájdalomról.
Amennyiben kitart a terhesség végéig, nem okoz problémát a szülés alatt?
Válaszokat előre is köszönöm!
Igen. Ez toxémiára is utalhat, ne kockáztass, fordulj orvoshoz.
Magas vérnyomás, vizesedés van nálad?
Vérnyomás normális, 110-120/70-80 körül mozog. Itthon legalábbis ennyit kérek,, fehér köpeny láttán kicsit magasabb. Vizesedek, leginkább a kezeimen. Nagyon zavaró, mert iszonyatosan tud zsibbadni. Tegnap voltam védőnőnél, vizelet szerencsére negatív. Csupán sómentes étkezést, vízhajtó hatású ételeket ajánlott.
Orvoshoz kedden kell mennem, de gondoltam felhívom ma, mert hát -mint írtam- elég ijesztő dolgokat olvastam tegnap (májjal is kapcsolatos lehet a fájdalom, toxémia, Hellp egyik tipikus tünete), csak gondoltam addig is tapasztalatokat gyűjtők. 😊
Jól teszed, hogy felhívod.
Nekem terhességi epepangásom volt amúgy, nekem is fájt a jobb bordaív alatt.
Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok!
Elmentem az orvoshoz. Csinált UH-t és NST-t, szerencsére a babával minden rendben. Egyértelmű ő sem tudott mit mondani a fájdalomra. Adott beutalót vérvételre, ahol leginkább a májfunkciót nézik majd.
Kicsit megnyugodtam, hogy látott az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!