Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 hetesen +5-6kg normális...

23 hetesen +5-6kg normális súlygyarapodás?

Figyelt kérdés
2018. jan. 22. 15:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez nagyon egyéni.Függ a kezdő súlytól ,magassàgtól,hogy vizesedsz-e...
2018. jan. 22. 16:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Tényleg egyéni, nekem a 2 terhességemnél is teljesen más ütemben jöttek fel a kilók, az egyiknél ekkor jóval kevesebbnél tartottam, de pont ezután indult meg nagyon. A másodikkal kb 5 kilónál jártam és még 5 kg jött fel szülésig. A súlyom szülésnél ugyanannyi volt mindkétszer. Ja és nem vizesedtem.
2018. jan. 22. 18:46
 3/8 anonim ***** válasza:
18 hetes vagyok és +2kg jarok. Alacsony volt az indulási súlyom. Ez teljesen egyéni. Mindenkinek más a sok vagy kevés. Az első gyerekemnél az eléje ugrott fel sok aztan a végén szinte semmi . A másodiknál a középéig szinte semmi ,aztán a végén ugyanannyi mint az elsővel összesen 😊😊 Most nem tudom mi lesz a vége 😃😃 Mindháromnal alacsony volt a testsúlyom kezdetkor.
2018. jan. 23. 14:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Másfél kilónál jártam ennyi idős terhesen. Összesen 6 kg jött fel, ami a szülés közben le is ment. Odafigyeltem, tornáztam, mert nagyon hízékony vagyok. Sok dologtól függ, én pl nem vizesedtem.Lehet nálad van egy pici víz már, de az rögtön lemegy szüléssel vagy utána néhány nappal. Az is lehet, hogy most már csak 4-5 kg megy fel rád. Ha az orvos nem szólt eddig, akkor ne aggódj szerintem.
2018. jan. 23. 15:35
 5/8 anonim ***** válasza:

A tested most egy új egyedet fejleszt. Legfontosabb részben a fenekeden lévő zsírból fogja felépíteni a baba agyát, úgyhogy most ne sajnáld a hízást. Lehet, hogy az átlagnál nagyobb a súlygyarapodásod most, de inkább ez, mint hogy a baba testének a fejlesztése során a szervezeted durván hozzányúljon a tartalékaihoz, vagyis pont nem csak a tartalékaihoz, hanem a te saját testednek a szöveti alkotóelemeihez, ez esetben ugyanis az az anyag tőled és neked fog hiányozni, ez pedig hiánybetegségekhez vezethet.

Szóval inkább kelljen majd a szülés után a babával közös programként (élvezni fogja, ő is!) tornával újra formába hoznod magad, mint hogy betegségekkel kelljen szembenézned. És nagyon nem mindegy az sem, hogy milyen anyagminőségű ez a súlygyarapodás (szimpla zsír, vagy vannak benne oldott állapotban egyéb értékes tápanyagok, nyomelemek, ásványi anyagok is).

Ami nagyon fontos, ezért hadd mondjam el itt:

fogyassz rengeteg kalciumot (szerves kötésben, nem ásványvíz-formában), mert egy új kicsi csontozatnak kell felépülnie a testedben, és ahhoz sok kalcium kell, ne a te saját csontozatod kárára történjen ez.

fogyassz sok Omega-3-at is (sok halat és kiegészítőleg sok halolaj-kapszulát, halból úgysem tudsz eleget fogyasztani ehhez), mert az új pici agy lipidjeinek szintetizálásához rengeteg Omega-3-ra van szükség (és e lipidek az agyszövet 11%-át teszik ki, tehát elég sokat kell ebből 9 hónap alatt létrehoznia a testednek). Ennek hiánya annyira el tudja hangolni az agy metabolizmusát, hogy emiatt válik hajlamossá sok kismama a szülés utáni depresszióra, mert ezzel csökken az agy képessége arra, hogy jól kezelje az anyaság kezdetével (az új, a megszokottól teljesen eltérő szerepkörrel, felelősséggel és napirenddel-életmóddal) járó stresszt.

Sok boldogságot a babával! :)

2018. jan. 27. 06:09
 6/8 Zajácz Barbara válasza:
szia ez tényleg alkati kérdés az első fiamnál 10 kilót szedtem fel a másodiknál már csak nyolcat a harmadiknál 6 kilót most 40 kilóval kezdtem és most vagyok 41,40 ven és 15 hetes kismama szerintem az 5-6 kiló nem sok nekem azt mondták a 10 kilót lehet felszedni
2018. jan. 27. 07:01
 7/8 eakos1 válasza:

Ilyen hülyeséget is régen hallottam már:

"Legfontosabb részben a fenekeden lévő zsírból fogja felépíteni a baba agyát"

Szóval zsíragyú lesz a gyerek :)

Hát ez zsír:)

2018. jan. 27. 18:53
 8/8 anonim ***** válasza:
10 kilót szedtem fel 9 hónap alatt és 8 ment le a szüléssel, a gyermeke, 3,4 kilogramm volt. Szerintem nem tul rossz az 5 kiló 23 hetesen, tekintve, hogy már túl vagy a felén.
2018. jan. 29. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!