Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy történik az amniocentézis...

Hogy történik az amniocentézis? Mennyi az az idő a beavatkozás után amikor már nem kell a spontán vetéléstől tarani? A Baross utcai klinikán végezték valakinek?

Figyelt kérdés
Segítsetek, nagyon el vagyok keseredve és nagyon félek!!!
2008. okt. 26. 10:09
 1/5 anonim ***** válasza:
62%
Ne izgulj nem lesz gond,én már túlvagyok rajta és énis ezt tettem de mostmár belátom nemkellett volna.Énis a Baross utcában voltam.Kb 3 percig tart nem tovább.Lefertőtlenítik a pocakod, uh-al megnézik hol a baba és a köldököd környékén beszúrják a tűt,én szinte nem is éreztem .Nekem az utánna való szuri jobban fájt mint maga a beavatkozás, mert ab neg a vércsoportom és kellett kapjak anti D incit.Utánna ,hogy mire kell figyelni elmondja a doki aki csinálja vagy a nővérke.Én két napig feküdtem aztán a 3.napon már nem annyit de nagyon odafigyeltem mit csinálok.Nekem az orvosom azt mondta ez a legbiztonságosabb beavatkozás ami 99-100% ra mutatja meg baj van -e.És mért kell csináltatnod?
2008. okt. 26. 10:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az amniocentézist (magzatvízvizsgálat) a 16. és 18. hét között kell elvégezni. A hasfalon átvezetett tűvel mintát vesznek a magzatvízből, amiből biztosan megállapíthatók bizonyos kromoszóma-rendellenességek, például nyitott hátgerinc.

Az amniocentézis ma már rutinbeavatkozásnak számít. Lényege, hogy steril körülmények között, ultrahang-ellenőrzés mellett, a hasfalon keresztül az amnionűrbe (a belső magzatburok mögé) vezetett vékony tűn keresztül 10-20 ml magzatvizet szívunk le.A kockázat igen csekély a beavatkozásnál.

2008. okt. 26. 10:47
 3/5 A kérdező kommentje:

Kombitesztem pozitív lett down-korra, afp még nem volt és genetikai uh sem, az a jövőhéten lesz.

A nyaki redő stb tökéletesen jó volt.:))))

2008. okt. 26. 10:56
 4/5 anonim ***** válasza:
70%

Ne légy elkeseredve! Nekem ugyan nem a Baross utcában csinálták, bár volt időpontom oda, de nem mentem vissza mert nagyon nem tetszett ahogy ott bántak velem és nem éreztem magam biztonságban. Ez nem jelenti azt, hogy veled is ez fog történni!!!

Én vidéken csináltattam, mert itt jobban vigyáztak rám ami nem is ártott, mert háromszor szúrtak mire végre megindult a víz. Nagyon vastag volt a méhfal és nehezen szúrták át. Itt egynapos bentfekvéssel és megfigyeléssel jár. A vizsgálat után kaptam Pipolfent és görcsoldót, másnap reggel újra megnéztek ultrahanggal és csak utána engedtek haza.

A vizsgálat a következő képpen zajlik. Lefertőtlenítik a hasadat és megnézik hogyan és hol fekszik a baba és egy hosszú tüt átvezetnek a hasfaladon, egy pici fecskendővel megszívják a vizet és ha jön akkor egy nagyobb fecskendővel mintátvesznek. A szúrást érzed, nem mondom, hogy nem fáj, de engem mint említettem háromszor szúrtak és nem valószínű hogy így jársz ez nagyon ritka. Utána pedig egy szívó érzést lehet érezni és kész. Nem tart sokáig és túl lehet élni annak érdekében, hogy megnyugodj. Nekem utána megmutatták a babát, hogy jól van. Hát olyan jól volt, hogy aludt nem is foglalkozott az egésszel. Megszúrni nem tudják attól ne félj! Nekem a korom miatt csinálták meg a vizsgálatot, de az AFP-m is rossz lett (Down-kór pozitív), de mire kiderült már túl voltam az amniocentézisen is és vártam az erdményt ami megnyugtató volt, mert mindent rendben találtak. Hogy meddig kell tartani a vetéléstől azt nem mondták, de gondolom 24 óra alatt minden eldőlés utána is pihenni kell pár napot. Sem szex sem emelés, futkosás, mindent csak óvatosan! Én beszéltem olyanokkal akiknek a Baross utcában csinálták szúrás után mehettek haza és kész, semmi bentfekvés. Volt olyan akit meg sem néztek ultrahanggal csk szúrták és irány haza. Egyikük sem vetélt el, de én inkább nem ott csináltattam, bár az igazi ok az volt amilyen flegmán és lekezelően bántak velem és amikor megtudtam, hogy vidéken ennyire körültekintőek, inkább ezt választottam. Ha van még kérdésed írhatsz privit. Ne félj nem olyan borzasztó és megéri én újra vállalnám a biztos erdmény érdekében. Sok sikert!

2008. okt. 26. 11:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is a Baross utcában csinálták és nem volt annyira borzasztó mint gondoltam(persze nem volt kellemes,de nem fájt)! Én utána 2 napig csak feküdtem és még utána is egy pár napig nagyon sokat pihentam!Házas életet élni utána egy hétig nem lehet! Nekem már megvan az eredményem szerencsére nincsen semmi baj! Nekem nem kellett bennt maradnom,megcsinálták a szúrást és jöhettem is haza,de ha messze laksz,vagy kéred én úgy tudom,hogy egy éjszakát bennt lehet maradni! Szorítok hogy minden rendben legyen!:)
2008. okt. 27. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!