Most akkor mitol no a magzat?
Talán, sőt egyesek biztosan kiosztanak.
De kérdeztem az orvost a vitaminról, h jobban nő tőle a magzat vagy sem, azt mondta nem. Az az anyukának kell, aztán vedononek mondtam h (poénból)nagyott nőtt a baba ,biztos tetszett Neki a karácsonyi menü.. ő meg azt mondta nem attól nő, hogy sokat eszünk vagy sem.
Most akkor mitől nő a magzat? Mi a tápanyag neki?
Bocsánat, ha hülye kérdés. Ha így gondolod , akkor is emberi stílusban írj. Köszi
Na ez mar eleg logikus. :)
Erre nem gondoltam, maximum még az ásványi anyagokra
Én eddig úgy tudtam, hogy leginkább a fehérjétől növekszik. Abban vannak leginkább olyan dolgok, amiből aminosavakat tud a szervezet szintetizálni. Az aminosavak pedig a szervezet katalizátorai, a sejtosztódáshoz elengedhetetlenek.
Lombik után is a fehérjedús táplálkozást kérik.
Ez a baba testméreteinek növekedéséhez kell; hogy a növekedési porc osztódni tudjon, hogy a szervek sejtjei osztódjanak.
A 'hízáshoz' pedig szénhidrát és zsír kell. Előbbihez könnyebben jut hozzá a baba mert a vér cukorszintje könnyebben hasznosítható számára, mint a lipid szintje, ráadásul a cukor gyorsan mobilizálható, könnyen felszívódó energia. Gondoljunk csak bele: aki sok cukrosat eszik, hamarabb és gyorsabban elhízik, mint mondjuk aki csak zsírosabban eszik.
És óriás baba is a cukorbeteg kismamáknál szokott lenni, nem pedig azoknál, akiken sok a háj. A zsír felnőtteknél is a legnehezebben mobilizálható energiaforrás. A szervezet számára nagy energiaszükségletet igénylő folyamatokkal bontható, dolgozható csak fel, ezért a szervezet első sorban a szénhidrát raktárait dolgozza fel.
Ezért olyan nehéz lefogyni is, mert sokat, és erőteljesen kell dolgozni ahhoz, hogy be tudjon indulni a zsírbontás. Mire eljutunk odáig, hogy elkezdődhessen már jól elfáradunk és meg is éhezünk, mert a cukorraktárak kiürültek és ez éhségérzetet kelt...
Kicsit elkalandoztam; de pl.amerikai orvosi study-t olvastam arról, hogy a méhen belül fejlődésben elmaradt babáknál a mamákkal l-arginint szedetnek, ami szintén aminosav...
Tehát a baba mindig azt veszi el, amire épp szüksége van.
Az elején leginkább fehérjére, később inkább szénhidrátra és zsírra. És mindig csak annyit vesz el, amennyi neki kell.
Ha tehát sok fehérjét eszel, ettől nem fog jobban nőni a te babád, mint aki kevesebbet, mert a babának jóval kevesebb kell, és a kevesebből is megkapja a neki valót.
Egyedül a magas vércukor, ami az ő anyagcseréjét is módosítja, és ettől gyorsan hízik (cukorbetegség), amiről születése után nehez áll át, mert ő már nem kap és nem állít elő magának olyan magas vércukorszintet (születés utáni magzati hypoglicaemia, cukorbeteg terhességből született babáknál.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!