Ki volt már amniocentézisen? Nem volt kellemetlen, amikor beszúrták a tűt? Nekem is mennem kell a korom miatt. Lehetek ott nadrágban vagy mindenképpen hálóinget kell felhúzni?
Szia! Nekem a bp-i Baross utcában a SOTE 1. Női klinikán csinálták. Futószalag. Bemész, a sima utcai ruhádra felveszel egy steril köpenyt és papucsot, lefekszel, egy tenyérnyi folton lefertőtlenítenek, szúrnak és kész. Közben nézik uh-n, de nem is volt idő odanézni, már túl is voltunk rajta. Pedig azt hittem, jó sokáig nézegethetem a babámat :( Szóval kellemetlen, de túl lehet élni. Utána szigorúan pihenj/feküdj pár napot, két hétig tilos a házasélet, a hajlongás, a guggolás és legalább egy hónapig ne emelj semmit, ha lehet.
Boldog babavárást!
szia én is a női 1-be voltam a menet ahogy az előttem válaszoló írta az utcai ruhára egy zöld köpeny lábzsák lefekszel az ágyra húzódj teljesen bentre hogy a doki melléd férjen én kívülre feküdtem és szólt hogy ö is jön vicces volt :-))aranyosan beszélgetett amíg előkészítetek az uh-án a babát ne várd hogy lássad mert direkt olyan helyre szúrnak ahol nincs baba én is kerestem és kérdeztem is és mondta hogy neki most olyan hely kell ahol a babát nem látjuk a szuri nem fáj én akkor nap előzmény miatt befeküdtem a kórházba kérdezték hogy hol szúrtak már nem tudtam meg mondani a helyét nem éreztem és nem is látszott inkább a félelem ami ilyenkor közre játszik ja és én előtte este aznap reggel és utána homeopátiás arnica-t szedtem ha utána nézel be is linkelem neked direkt erre ajánlják nekem jó volt hogy tudtam valamivel védekezek az esetleges vérzés ellen szép baba várást kívánok és minden jó eredményt
Senkinek nem kell mennie a kor miatt. Ez nem kötelező, csak ajánlott, ezt persze sok helyen elfelejtik mondani. A védőnőm szerint a legújabb kutatások szerint egyáltalán nem gyakoribb a Down-kór 35 év felett. Ha jó a kombinált teszt, akkor nem fontos megcsináltatni. Én még egy integráltat csináltattam mellé, az is negatív lett, így nem engedtem a vizsgálatot.
Persze tegyen mindenki belátása szerint. Csak ezért írtam le, mert pl. egy barátnőm azt mondta, hogy nem tudta, hogy ez nem kötelező.
Utolsó előttitől kérdezném (19:24), hogy milyen eredményed lett és hogyan csináltattál integráltat a kombinált után. Én tegnap kaptam meg a 12. heti eredményt, ami alapján a genetikus nem javasolt amniot. ( Down: 1:3500, Edwards 1:50000). Mindeközben 40 éves vagyok.
Ez bocs az offért! Talán másnak is hasznos az info!?
Nekem alacsony lett az AFP-m, ezért javasolta még a nőgyógyász, hogy csináltassam meg az integráltat is, holott a kombinált teszt valami 1:13 000-hez lett.
Ugyanott csinálták, mint a kombináltat. 20. hét körül kell menni, a 12. és 20. heti eredményt vetik össze, ez már 95 % biztos. Csak ezért már fizetni kellett 15 000 Ft-ot. De ez alapján azt mondták, hogy nem javasolják a magzatvízvételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!