Vállalkozó vagyok, decembertől táppénzen leszek. Mennyi táppénzt fogok kapni, ha minimumra vagyok bejelentve?
Szia! Mivel a terhesség címszó alatt írtad a kérdést, így feltételezem, hogy terhes vagy! Ebben az esteben pedig azt tudom javasolni, h jelentsd be magad rendes jövedelemel, így a GYED is rendes összeg lesz majd 2 évig. A táppénzről pedig itt olvashatsz többet:
Az előttem szóló válaszához: sajnos azzal már nem sokat érsz, hogy most novemberben bejelented magad rendes jövedelemre amikor decembertől vagy táppénzen, hiszen a táppénz összege már így sem lesz sok, a GYED-nél meg nem tudom pontosan, de az elmúlt egy év átlagkeresetét nézik azt hiszem... ami mivel minimálbérre voltál bejelentve sajna nem lesz túl sok... Akkor sem, ha erre az egy hónapra új bérrel vagy bejelentve.. :(
Amúgy a táppénaz az egyébként bér 70 %-a, azt sajnos nem tudom, hogy a minimálbér esetére van e külön szabályozás az összegre.
Keresd meg Horváthné Mónikát itt:
Kérdezd meg tőle, hogy tudod a legjobbat kihozni a helyzetből, nekem sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!