Hány hetesen kezdtetek el vásárolni a picinek? Mi volt amit először vettetek? A nagyobb dolgokat, pl. Ágy, babakocsi mikor vettétek meg?
28 hetes vagyok, már megvan: kisruhák többsége, fürdőlepedő, textilpelenkák, plédek, kiságy, pelenkàzó szekrény, ruhásszekrény, kiskád, éjjeli lámpa, fürdővíz hőmérő, légzésfigyelő, bébiőr, játszószőnyeg, popsitörlő, fürdetőkesztyű, mellszívó, melltartóbetét, előke, itatópohár.
Ami még hiányzik: ágyneműk, rácsvédő, matrac, gumilepedő, rendes lepedő, pelenkázófeltét, kádállvány, babakocsi (multifunkciós), mérleg (lehet bérelni fogom), pólya (ajándékba kapom), utazóágy, babaápolási termékek, pelenka, cumi, cumisüveg, sterilizáló.
Lesz még mit vásárolni :)
8-as igen ezek apróságok. Tudod egy komplett babaszobához képest egy 10,000 ft-os használt bölcső semmiség. 4000 ft-ért kiskád állvánnyal megintcsak semmiség. a 4 kisbody meg 3 kisnadrág biztos elég egy újszülöttnek.......
Konkrétan semmink nincs, ami alap. Kiságy, pelenkázó, ruhásszekrény, függöny, szőnyeg, babakocsi, babaápolási dolgok, pelenka és még sorolhatnám végtelenségig.
Hát én engem az Élet kitanított ebből: ikreket vártam. Egy kisfiút és egy kislányt. Főleg ruhácskákat vásároltunk, de abból kb. 5 hónapos korukig mindent előre. 16 hetesen kezdtük el. Csak az ára miatt vettünk még utazóágyakat és pihenőszékeket. Meg magamnak vettem elég sok mindent: kismama nadrágot, hálóinget, mellszívót... stb.
Aztán 20 hetesen elveszítettük őket....
A férjem mindent lepakolt a pincébe, mire hazaértem, hogy megkíméljen ettől. De sokáig nem mentem le ez miatt a pincébe...
Ezek után úgy vagyunk vele, hogy a 26. hétig semmit sem veszünk. Utána is apróságokat, hétről hétre. Bútort, babakocsit 33. hét előtt semmiképp.
27 hetes vagyok, ami eddig megvan:
- babakocsi + gyerekules (uj a dobozaban, meg ossze kell rakni)
- pelenkakuka
- cumisuvegek, cumisuvegmelegito, sterilizalo
- babahinta (szinten meg a dobozaban, ossze kell rakni)
- par darab textilpelenka
- 56 os rucik nagyja, par 62-es
- pelenkazos szekreny (ma szereztuk)
- kisagy (mar meg van rendelve, jovoheten szallitjak)
- 2 vizallo matracvedo, 3 lepedo
Ami meg hianyzik:
- tapetazni a babasarkot (a mi haloszobank bazi nagy, igy az egyik sarkot kialakitjuk a babanak amig pici, valszeg 2 heten belul tapetazzuk)
- fiokos szekreny a babaruhaknak
- 62-es rucik
- furdocuccok (kiskad, bath support, furdeto etc.)
- pelenka, torlokendo, kencek etc.
- jatszoszonyeg
- legzesfigyelo
- halozsak, kistakarok
- mozes kosar
- csere cumi az uvegekhez
Tuti van meg ami most nem jutott eszembe.
Első terhesség:
12. heti UH után kezdtem el vásárolni, folyamatosan szépen lassan, hogy ne egyben legyen egy nagy kiadás. 28. hétre lett meg minden.
36. hétre született a kislányom, és a 32. héttől ágyba fekvésre lettem ítélve, így nagyon örültem hogy mindent meg tudtam csinálni, és nem a férjemet kellett munka után egyedül elküldeni pelenkát meg babakocsit venni (főleg hogy élveztem a ruhák, játékok meg kelengyék válogatását, vásárlását).
Most a 6. hétben vagyok, habár a két gyerek között nem lesz nagy korkülönbség (20 hó) a dolgok nagy részét meg fogja örökölni a kistesó, meg van amiből nem kell kettő (pihenőszék, pelenkázó, kiskád, babamérleg, légzésfigyelő, babakocsi, stb), de ami külön fog kelleni azt a 20-24. hét környékén meg fogom venni, amikor még nem nagy teher elmenni vásárolni egy 1,5 évessel.
Azota voltunk meg par helyen vasarolni, beszereztuk:
- fiokos szekrenyt a babaruhaknak
- furdocuccok (kiskad, bath support, furdeto etc.)
- pelenka, torlokendo, kencek etc.
- 1 halozsak, 3 kistakaro
- mozes kosar
- csere cumi az uvegekhez
Alig maradt par cucc:
- tapetazni a babasarkot (tapeta mar megjott csak meg kell
csinalni)
- 62-es rucik
- legzesfigyelo
- homero, koromvago, babakefe
- esovedo a kocsira meg a gyerekulesre
- jatszo szonyeg
- baba elsosegely/betegseg kiskonyv
Meg mindig van bo 2,5 honap hatra, de mar nagyon keszen allunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!