Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » S. O. S.! Mennyibe kerülök én...

S. O. S.! Mennyibe kerülök én a munkáltatómnak táppénz és gyed alatt?

Figyelt kérdés
Ma voltam UH-n és igazolt a terhességem :-) Viszont olyan hülye időbeosztásban dolgozom (8-17), hogy semmilyen vizsgálatra nem jutok el, csak ha szabit veszek ki ... így szeretném elmondani a főnökömnek, hogy babát várok és laborba, stb. engedjen el ... csak ő nagyon anyagias és tuti azon fog lovagolni egész nap, hogy neki majd így mennyibe leszek, stb ... segítenétek tisztán látni? Most 115eFt a bruttóm (én írtam korábban is egy GYED-es kérdést) és eddig 5 nap betegszabit vettem ki az idén ... Mit mondhatok neki? És Ki fizeti a GYED-et? Ha nem ő, akkor ő mennyit fizet utánam csak azért mert állományban vagyok? nagyon várom a hasznos válaszokat!!!! És köszönöm szépen!!!!
2010. jún. 3. 17:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ja, és táppénzhozzájárulást fizetnie kell, kb. a táppénzed 1/3-át ő állja.
2010. jún. 3. 19:47
 12/15 anonim ***** válasza:
18:37 de, lett volna kötelezettsége....a gyed meg nem azon az egy hónapon múlott....
2010. jún. 3. 20:25
 13/15 anonim ***** válasza:
20.25, olvastam amit beszéltetek a másik anyukával, és csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha a főnöke egyetlen hónapot hosszabbított volna a szerződésén, akkor már járt volna neki a gyed. Igenis azon az egy hónapon is múlhat, ugyanis ha a tgyás alatt szűnik meg a munkaviszony, akkor jár a passzív gyed. Ez valóban nem lett volna nagy dolog a munkáltatójától, de hát vannak ilyen emberek.
2010. jún. 3. 21:08
 14/15 anonim ***** válasza:

hát, én megértelek. anno kérdeztem erről itt is. okés hogy kötelező elengednie a vizsgálatokra, de nekem azzal jött a főnököm 2 hete hogy menjek táppénzre mert úgysem vagyok sosem a munkahelyen. ez a sosem persze azok az idők amikor a kötelező orvosi vizsgálatokra mentem. ezt akkormondta mikor szabadságot vettem ki az egyik napra mert két vizsgálatom volt és nem akartam egész nap hiányozni persze igazoltan a melóhelyemről. Sajnos ez benne van a pakliban.

a betegszabi az 15 nap, azt a cég fizeti teljes egészében. utánna tényleg csak táppénz hozzájárulást kell fizetnie.

egész egyszerűem közöld vele hogy babát vársz és mond el meddig tervezel dolgozni ha semi sem jön közbe. bár bevallom én is ezt teszem,mlgis felvett egy másik embert (helyettem) és azóta nem igazán fordul hozzám. de azt mondom nem érdekel, havi 65ezer minusz lenne ha táppénzre mennék. én meg kibírom a képét nézve, csak adja ide a fizumat. :-)

ha a főnököd "galád", akármit teszel úgyis kikészít, beszól.ha meg táppénzre akarsz menni akkor meg teljesen mindegy hogy ő mit mond.

sok szerencsét, 24 hkm

2010. jún. 3. 21:13
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Nektek!!! Aranyosak vagytok, hogy írtatok saját szitut is ... táppénzen úgy 3 hónapot lennék , aztán tgyás ... ez a terv, de az még messze van!

18:27-es: sajnálom, hogy ilyen szenyó volt Veled a főnököd ... azért az enyém ettől humánusabb, de ilyen helyzetben még nem láttam ...

19:47-es: köszönöm szépen, hogy ide is váalszoltál, sokat segített!!!

nagyon jó, h kiállhatok így magamért és őt is megnyugtathatom, h nem kell a semmiért fizetnie!!!!! Csak majd a táppénzt ... arra meg azért lesz szükség, mert sulit is csinálok közbe és ha előbb elmegyek, le kell dolgoznom ... + tanulás, házimunka, főzés 2 naponta...szóval ezt egyre nagyobb pocival nem fogom bírni ... és hát a lakást is szeretnénk kicsinosítani, ami az Ő szobáját illeti!

Még egyszer köszönöm a válaszaitokat! Mindenkinek mielőbbi babásodást kívánok - ha szeretne persze ... esetleg majd később beszámolok, h mit szólt a munkáltató!!

Sziasztok :-)

2010. jún. 3. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!