Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gáz helyzet. Szerintetek? 17L

Gáz helyzet. Szerintetek? 17L

Figyelt kérdés
Tehát, tegnap csináltam egy tesztet, ami pozitív lett, már 3 napja késik. Megtartom mindenképpen,igaz suliba járok még, de suli mellett járok diákmunkára, plusz az itthoni anyagi helyzet sem rossz. Csak annyit nem tudok, hogy hogy tálaljam a szüleimnek, illetve a barátomnak, mert itt a karácsony mindjárt, nem szeretném ha veszekedésből állna.. + a barátommal össze is kaptunk..szóval gáz helyzet van. Mikor közöljem velük?

2017. dec. 22. 20:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%
Milyen igaza van annak aki azt irta hogy az anyagi helyzet nem lényeg egy gyerek mellé. Természetesen össze is lehet lopni neki a cuccokat. Csak egy kisagyak kisétálni a boltból elég feltűnő. De ha a kedves kérdezőnek ez a legnagyobb alma hogy gyereke legyen , hát ne rosszul még az élménytől. Hadd tudja még milyen jó éjjel felkelni legalább 10x hallgatni hogy sir a pici. Ejnek idejen rohanni vele az ügyeletre ha valami baj van. Kakis pelenkát takarítani. És feladni az életét hogy nem tud egyedül elmenni sehová meet ott a baba. Aztán majd rájön. Csak szegény gyereknek milyen sorsa lesz. Kb 20 lányt ismerem aki 17 évesen terhes lett. Abból egy akinek megmaradt a családja. Szép élet ez így amikor azt hisszük hogy 17 evésen majd még váltjuk a világot....
2017. dec. 23. 02:26
 12/23 anonim ***** válasza:
91%

Na megnézném melyik az a szülő,aki ujjongva fogadja,hogy a 17 éves szinte gyerek,nulla végzettséggel és normális keresettel nem rendelkező lánya terhes.

Kérdező minél előbb közöld,mivel a családodra leszel anyagilag utalva,megérdemlik,hogy időben tudjanak róla.

2017. dec. 23. 05:35
 13/23 anonim ***** válasza:
23%

Tiszta Szívemből Kívánom, hogy a Gyermek Édesapja Mihamarabb Oltár Elé Vezessen Téged!!!

Ui: de előtte Járjatok Mindenképpen Jegyesoktatásra!!! (Bármilyen vallásúnak is kereszteltek Titeket...)

Áldott Ünnepeket Nektek!!!

2017. dec. 23. 06:36
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Erre a helyzetre tudok pár pozitív példát és pár negatívat is. Tőled függ, hogy melyikbe fogsz beletartozni.

Pozitív példa:

1/ A lány 17 évesen terhes lett. A család jó anyagi körülmények között él(t), habár nem voltak azok a kimondott gazdagok. Támogatták a lányukat. Ő megszülte a babát, elvégezte az egyetemet is. A szülők azzal támogatták, hogy náluk lakhatott és vigyáztak a picire, amíg ő tanult. DE! Ő nem bulizott, nem ment órák után haverokkal beülni, meg gólyatáborba, meg ilyenek, hanem keményen odatette magát, hogy a szülei büszkék legyenek rá és hogy el tudja majd tartani a gyerekét. Na, ez az igazi segítség, nem az, hogy "kislányom, ne menj tovább tanulni, mert vigyáznod kell a gyerekre, inkább menj árut feltölteni".

2/ A 17 éves lány terhes lett (volt osztálytársam), a sráccal összeházasodott, de kb. egy évre rá el is váltak. A lány a babával ment az anyjáékhoz, szakmunkás virágkötő lett (ami az éhhalál széle 95%-ban). A fia 14-15 éves koráig az anyjáéknál laktak, aztán megismert valami normálisnak tűnő fazont, összeköltöztek, végre külön a szülőktől. A fia most 17 éves. Marha nagy életút, de legalább pozitív, mert a család segített, ő dolgozott, a gyereknek boldog és szeretetteljes gyerekkora volt/van.

Negatív példa:

1/ A lány terhes, megtartja, de a család csak lakhatást biztosít és mindenbe beleszól a baba körül, ami felőrli az anyukát, ami miatt hozzámegy az első alkoholista, családverő görényhez.

2/ A lány terhes, megtartja, a család segíteni akar, unszolja a lányt, hogy tanuljon tovább, hogy majd a gyereknek jobb sora legyen, de anyuka úgy gondolja, hogy neki jár a buli, pia, pasizás, hiszen a többi vele egykorú is ezt csinálja, és hát hirtelen útban lesz a gyerek, akit a szülők nevelnek fel, mert anyukából semmi nem lesz, csak egy gyerekgyáros és takarító/árufeltöltő (ha elmegy egyáltalán dolgozni).

Itt döntesz te, hogy ha normális a családod és tényleg számíthatsz rájuk (nem csak mondják), hogy melyik példát választod. Ez rajtad fog múlni. Csak hidd el, hogy most nagyon benne vagy a rózsaszín babaködben, csak amikor jönnek a gondok, meg de jó lenne bulizni egy picit, meg saját korosztállyal együtt lógni stb. akkor elszáll a rózsaszín köd, visszazuhansz a szürke valóságba és utálni fogod magad és mindenkit, hogy neked ez a sors jutott (igazából te választottad), és a szerencsétlen gyereken fogod kitölteni a haragodat.

Szóval minél hamarabb ülj le előbb anyáddal megbeszélni, megtudod, hogy mennyire számíthatsz rá, aztán apáddal, aztán annak fényében döntesz. A srácnál pedig marha kicsi az esély, hogy veled marad, vagy hogy támogat, szóval ne éld bele magad.

2017. dec. 23. 06:53
 15/23 anonim ***** válasza:
65%

En is 17 evesen estem teherbe.anyum konkretan lehulyezett es megmutatta merre van a korhaz.anyosom szo szerint ooszeesett,majd szinten lehulyezett minket.

Igaz parom nem hayott ott,mellettem allt.o akkor volt 23 eves.

A vegen a mamak es papak szinte jobban vartak az unokat mint mi.

Fel eves volt a gyerkoc mikor elkoltoztunk szuleimtol.parom ahogy kiderult a terhesseg osszekapta magat es normalis munkahelyet keresett.en befejeztem a sulit,aztan jott a teso mikor 19 voltam(mire szultem 20).

Utana tanultam szakmat(cukrasz lettem,imadom)de emellett bizony dolgoztam is allando ejjelesben penzaroskent es sortoltokent.bizony,eppen olyan rendes munka ez,mint barmely masik.anno kerestem 180 ezret vele...es nappal otthon voltam a gyerekekkel,tanultam,haztartast vezettem.

A nagyfiam 11 eves lesz janurban,kituno tanulo,remek kezilabdas.a kozepso 9 eves lesz tavasszal,o is kituno es mellette nagy focista.

Mindket gyerkoc tisztelettudo,remek gyerek.imadom oket es irto buszke vagyok rajuk.

A 3. 2 eves lesz nemsoka.ugyanazon apa,sajat lakas,auto a merlegunk.

Lehet igy is csinalni.bar en sosem voltam az a bulizos fajta,nekem eppen eleg a baratnommel havonta 1x egy lazulos este valamelyikunknel miutan a gyerekek alszanak.

Hajra kerdezo.nehez lesz,de minden perce megeri.

2017. dec. 23. 07:19
 16/23 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon nagyon átkel gondolnod. Én érettségi után,18 évesen lettem terhes . Megtartottuk a babát. A páron apjánál éltünk. Nem -bírtam ott élni. Rémes volt emberileg nem jöttem ki a családjával. Erre ráment a kapcsolatunk. Szülés előtt 2 hónappal szétmentünk. A szüleim rengeteget segítettek. Mindent megvettek a picinek és segítettek. Miután megszültem Akkor is anyukám segített. Deeeee belülről éreztem,hogy ez nem helyes . Nem lóghatok a nyakukon ,plusz máshogy szeretném nevelni a lányom. Kőkeményen dolgozni kezdtem a pici baba mellett. Rémesen nehéz volt lelkileg. Anya addig vigyázott a kicsire. Végül a gyerek 5 hónapos korára rendeződött a kapcsolatom a gyerek apjával. Albérletbe költöztünk együtt. Rengeteget dolgoztunk spóroltunk,hogy talpra tudjunk állni. Mikor a kicsi elkezdte az ovit akkor folytattam a tanulmányaim . Pokolian nehéz volt munka és gyerek mellett de sikerült. Nálunk pozitív vége lett ,mert ennek 14 éve azóta született még 2 gyerekünk. Azóta is együtt vagyunk. Saját vállalkozásunk van ,jól élünk. De nagyon nehéz volt. Mai fejjel már nem bírnám megegyszer végigcsinálni. Csak akkor vállald ha nem vagy bulizós stb típus. Ha van benned kitartás és erő az önállóságra . Ha tudod,hogy nem lóghatsz -örökké a szüleid nyakán és a tanulás fog menni gyerek és munka mellett is . Nekem nagyon sok erőm és akartom volt. Sok munka sok könny van mögöttem. Nyilván megérte,mert kamasz lányom van már akit imádok,de sok ára volt ennek . Gondold végig !!!
2017. dec. 23. 07:19
 17/23 anonim ***** válasza:
82%

A te párod nagykorú és nem keres az aktus óta? Volt egy hasonló kérdés tegnap.

Ott még negatív teszt volt.

Most ketten is vagytok 17 éves terhesen itt, ugyanúgy 3 nap késéssel és olyan pasival/baráttal, aki ott hagyott titeket vagy csak unatkozol/kamuzol?

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..

2017. dec. 23. 08:45
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Az a gáz, hogy a semmire akarsz szülni.
2017. dec. 23. 11:14
 19/23 anonim ***** válasza:
79%
Most komolyan. Egyre fiatalabban szexelnek mar a fiatalok. Mi a fenenek nem vedekeztek?
2017. dec. 23. 11:25
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben (a végzős évemben lettem terhes, rendesen le is érettségiztem közben, augusztusban szültem) én megvártam a hír közlésével az első orvosi vizsgálatot. Az január elején volt, így addig nem tudta senki.
2017. dec. 23. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!