Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma voltam fogászaton, mert...

Ma voltam fogászaton, mert letört egy darab a fogamból. A doki amalgám tömést tett be, úgy, hogy tudott a terhességemről. Most akkor mi a helyzet ezzel?

Figyelt kérdés

Sok mindent olvastam a neten, van ahol azt írják, hogy egyetlen töméstől nem lesz baja a gyereknek, van ahol azt, hogy egyáltalán nem szabad ezzel tömni.

Egy aggódó 27+2 hkm

2017. máj. 8. 20:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hol tömnek még amalgámmal? Megoszlanak a vélemények.A higany miatt félnek tőle, de én szóltam volna, hogy ne tömje amalgámmal.
2017. máj. 8. 20:31
 2/11 A kérdező kommentje:
Mivel nem tudtam, hogy ez gondot okozhat, nem gondoltam, hogy szólnom kéne. Meg bíztam benne, hogy csak tudja a doki, hoyg mit lehet és mit nem terhesen....
2017. máj. 8. 20:33
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Semmi bajod nem lesz. Az összes tömésem amalgám, sokkal tartósabb, mint a másik.
2017. máj. 8. 20:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond nincs az amalgámmal, ráadásul sokkal strapabíróbb és tartósabb mint a kompozit fehértömés (bár rondább is). Egyetlen töméstől nem lesz baja, a nagyon aggódsz konzultálj webdokival, ő megmondja a tutit.
2017. máj. 8. 20:38
 5/11 A kérdező kommentje:
KÖzben felhívtam egy fogászati ügyeletet, (kb 10. nekifutásra sikerült...) ott is azt mondták, hogy mai napig a legjobb tömőanyag, nem kell aggódnom miatta, enniytől nem lesz baja a babámnak.
2017. máj. 8. 20:49
 6/11 babyboom567 ***** válasza:
100%
Remélem nem gondolkodsz azon ,hogy kiszedesd.Egyik kolléganőm pár éve elhatározta,hogy a tinikorában belerakott amalgán töméseket kicserélteti.Rágó fogak voltak 4 vagy 5.Az első kettőnél még semmi baj nem volt, a harmadiknál kezdődtek a gondok.Fájt neki az új tömés alatt,mert begyulladt,felvágta a doki az ínyét,de közben kicserélték a mellette lévő tömést is.4 hónapig járt ehhez a fogorvoshoz,közben fájdalomcsillapítókon élt,próbálták megmenteni a fogát,de nem lehetett.De ezzel még nem volt vége,nemtudta a doki simán kihúzni,a szájsebészeten vésték ki neki azon az oldalon mind a 2 fogát és több öltéssel varrták össze.És ezt mind úgy,hogy SEMMI BAJT nem okozott az amalgán tömés,csak szebbek lennének a fogai a másikkal.
2017. máj. 8. 21:03
 7/11 A kérdező kommentje:
Eszembe nem jutott a csere. Most csak a kisbabám miatt aggódom
2017. máj. 8. 21:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is amalgámmal tömött, gyökérkezelésem is volt, ahol lidokaint adott érzéstelenítőnek és augmentint is szedtem gyulladáscsökkentőként. Sokkal többet árt egy kezeletlen fog, egy gyulladt fog, hiszen a baba érzi, ha anya nincs jól! Nekem mondták azt is, miért vettem be advilt, mondtam, hogy csak ez volt itthon, busszal már nem tudtam menni éjszaka a városba, fájni meg csak nem hagyhattam, hogy fájjon, mert elviselhetetlen volt. Egy idő után persze átváltottam a fokhagymára, nekem nagyon bevált + egy csomag rágó :D szóval nyugi!
2017. máj. 8. 22:15
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 8 amalgammal tömött fogam van. A tömések a 90-es évekből származnak, azóta semmi bajuk, jól zárnak.

Négy gyerekem van, semmi problémát nem okoztak ezek a tömések. Ne aggódj!

2017. máj. 9. 09:38
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2017. máj. 9. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!