Hogy fogjátok csinálni, együtt alszotok a babával?
Figyelt kérdés
Úgy értem, apu ugye dolgozik, tehát neki jó lenne, ha át tudná aludni az éjszakát, viszont ha vele alszom továbbra is a hálóban, akkor minden ajtót nyitva kell hagyni, hogy halljam, ha felébred a baba, de ettől apu is felébredne, meg ahogy mászkálok. Szóval most ezen gondolkodok, hogy jobb lenne, ha a gyerekszobába költöznék arra az időre, amíg át nem alussza teljesen az éjszakát, és akkor aput sem zavarnánk, mert csukva lehetnének az ajtók? Meg amúgy is kényelmesebb, ha mellettem van, mintha mindig át kell rohangálni hozzá egy másik szobából. Ti hogy csináljátok?
Nálunk ugyanez a dilemma volt. Én hagytam apát aludni és beköltöztem a babához. Az elején biztosabbnak is éreztem, hogy ott vagyok mellette, meg kényelmesebb is volt, ha fel kellett kelni. A lényeg, hogy az ágyában altasd az elejétől fogva - szerintem legalábbis - mert akkor nem lesz gond kiköltözni tőle. Én akkor tértem vissza a hálóba, miután már átaludta az éjszakát és azóta is minden rendben.
2010. jún. 3. 09:42
2/14 anonim válasza:
Szia! Nálunk apu két munkahelyen dolgozik, de felháborodott, mikor azt mondtam, jobb lenne kint aludnom a kicsivel. Azt mondta, nem baj, ha eleinte felébred, ő is érezni akarja, hogy van egy picink, maradjunk bent. Így az ágy mellett lesz a kiságy egy pici éjszakai fénnyel, mellettem. Csak oldalra kell fordulnom és ott lesz a pici, így nekem sem kell éjszaka 3-4x botorkálnom a másik szobába, nem parázok azon hallom-e, apuci is boldog, ha néha felébred, hogy ott vagyunk és ad egy puszit és alszik tovább. Nekünk tetszik az ötlet, hogy hogyan válik be, majd kiderül :))) Sok boldogságot nektek is!
2010. jún. 3. 09:42
3/14 anonim válasza:
Külön szoba, bébiőr.
Mondjuk nekem szerencsém volt, az elsőhéten még fel-fel sírogattak, de 2 hetesen már mind átaludták az éjszakát.
2010. jún. 3. 09:43
4/14 anonim válasza:
Szia!
Szerintem nem jó apa mellől elköltözni, abból nem mindíg jó sül ki.Főleg ha sokáig nem alussza át az éjszakát. Ha külön szobába teszed a picit lehet venni olyan légzésfigyelőt ami bébiőr is egyben, nálad lenne az eggyik fele és így csukott ajtón keresztül is hallod a babát. És az apuka se érzi elhanyagolva magát. Bár ez csak az én véleményem. Egy 7,5 hós kislány anyukája
2010. jún. 3. 09:45
5/14 anonim válasza:
Nálunk külön szobája lesz, és bébiőrrel fogom "figyelni", hoyg mikor kell mennem át hozzá. Az apja úgyis éber lesz, hidd el, hiszen neki is a kisbabája, nem csak neked :-)
És együtt aludni a kedveseddel szerintem nagyon fontos a harmóniátok és az együttélésetek - átélésetek szempontjából!
2010. jún. 3. 09:50
6/14 anonim válasza:
Én is a "maradással" értek egyet. Elég sok mindenről fogunk úgy is lemondani, óriási lesz a változás, a párkapcsolatnak biztos nem használna a külön alvás. Legalább ennyi intimitás maradjon meg. És igen, az apuka is odamehet, megnézheti a babát, vagy odahozhatja nekem. Ketten leszünk, ne csak az anyukának alakuljon ki kötődése a baba iránt, fontos, hogy az apuka is fontosnak érezze magát. Egy jó párkapcsolatban, pedig rezdülésekből tudják a résztvevők, hogy ki mikor menjen-maradjon.
Mi így tervezzük. Aztán majd kialakul, lehet, tökre másképp, mint terveztük. Mindenki úgy tegyen, ahogy jónak látja!
Boldog babázást! 38 h Km
2010. jún. 3. 10:06
7/14 anonim válasza:
nálunk a mi szobánkban lesz. de az emeleten van fent szoba, így mondtam hogy azt is rendbe kell tenni, hogy a 3 műszak után tudjon a férjem hol aludni. erre azt mondta nem hajlandó máshová menni, elvégre a lányunk az ő lánya is lesz és ha sír, hát sírjon, elviseli, nehogy már a saját gyereke zavarja, örömmel fogja hallgatni....nos, hát kíváncsi leszek rá, meddig fogja ezt mondani :-)
bevallom én mostanában hogy nem tudok aludni, nézem a férjemet ahogyan laszik békésen és az is szívet melengető. nem tudnék tőle külön aludni. ha ő vállalja a 3műszakos munkánál ezt az össze vissza alvást, hát én nem fogom kiküldeni aszobából :-)
2010. jún. 3. 10:31
8/14 anonim válasza:
Én az első válaszoló vagyok, aki a babaszobában alvást írta. Nálunk a gyerek 2 hetes korától olyan brutális hasfájással küszködött, hogy non stop nyögött, kínlódott, éjszaka pedig nagyon keveset tudott aludni, állandóan sírt. Felesleges lett volna a hálóban lefeküdnöm aludni, mert annyit fel kellett kelni a babához, hogy szinte végig ott voltam. Annak meg nem láttam értelmét, hogy a párom úgy keljen fel reggel, mint egy hulla, mert olyan a munkája, hogy szerettem volna, ha este épségben hazaér. Ettől még ő imádja a gyerekét a kezdetektől fogva, ha valamiért kellett és felkeltettem, hogy segítsen, egy szó nélkül megtette. És nem lett baja a kapcsolatunknak sem, hogy egy ideig külön ágyban aludtunk.
2010. jún. 3. 10:39
9/14 anonim válasza:
Majd hozni fogja a dolog magát, de az biztos, hogyha sokat fog éjszakázni a baba, apának néha-néha muszáj lesz felkelni, ha tetszik, ha nem! Sajnos hosszú távon nem vállalhatod a non-stopot! Mi most vagyunk 4 hetesek és volt, hogy a férjem kezébe nyomtam a gyereket, mert annyira ki vagyok merülve, hogy majdnem eldöltem gyerekkel a kezemben!!!
Szerintem ne költözz vele egy szobába amíg ki nem ismered a saját helyzeteteket!
2010. jún. 3. 10:41
10/14 anonim válasza:
Nálunk külön babaszoba lesz.Közvetlenül a mi szobánk mellett van, és venni fogok bébiőrzőt mindenképpen.De szerintem anélkül is fel fogok ébredni még a nyöszörgésére is.Soha nem voltam egy mélyen alvó.Azon még gondolkodom, hogy beteszek magamnak egy heverőt a kicsi szobájába.Mert biztos lesznek olyan éjszakák, amikor én is nyugodtabb leszek a gondolattól, hogy a baba mellettem van.Fontosnak tartom, hogy már az elején rászoktassuk a saját szobájára.Ha velünk együtt aludna, nagyobb korában hatalmas hisztik lennének belőle, ha át akarnám vinni a sajátjába.Meg akarom előzni ezt a rászoktatós nehéz időszakot.Viszont az is fontos, hogy érezze a férjem is a közelségem, és azt, hogy nem rekesztem ki a családi életünkből azzal, hogy átcuccolok a babaszobába.És olyan a munkája, hogy neki szüksége van az alvásra.A védőnő se helytelenítette a külön szobát.Mi így próbáljuk meg, aztán úgyis kiderül élesben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!