Hét hetes terhesen barnázni? Normális ez ugytudom beágyazodáskor van ez nem? S megint szurkálás azota
Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 20:46
1/3 anonim válasza:
Barnázni a sárgatestelégtelenség miatt is lehet ebben az időszakban. Fenyegő vetélés jele is lehet a barnázás.
És lehet csak úgy minden ok nélkül is.
Mindenképp keress fel nőgyógyászt!!!
2/3 anonim válasza:
Első válaszolóval egyetértek.Barnázás,ami tulajdonkáppen vér utalhat sárgatestelégtelenségre.Ez tartja fent a terhességet.Én a 8.héttől szedtem Utrogestant orvosi utasításra,mert nálam is fenn állt a fenyegető vetélés.
12.hétig szedtem,utána már nem kell.Szerintem menj orvoshoz, biztos,ami biztos alapon.
3/3 anonim válasza:
Sárgatest-elégtelenség: Ha a sárgatest a ciklus során nem termel elég progeszteront, a méhnyálkahártya nem tud felkészülni a megtermékenyített petesejt befogadására. A progeszteron a 6. hét végéig csak a petefészkekben, a 10. héttol túlnyomórészt a méhlepényben termelodik. A 6. és 10. hét között, sárgatest-elégtelenség esetén, jellemzoen a 9. hét körül a petefészek már, a lepény még nem termel elég sárgatesthormont. Ezt nevezik az ún. lutoplacentáris shift idoszakának. A következmény a magzat elhalása, a vetélés megkésése (missed abortion). Ebben az esetben a következo terhességet csak orvosi kezeléssel jól elokészített, szabályos ciklusok alatt szabad vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!