Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A megfoganástól számított 4....

A megfoganástól számított 4. vagy 5-6. napon jelentkezhet már petefészek szurkálás?

Figyelt kérdés
Már harmadik hónapja próbálkozunk egy babával a párommal.Tegnap este arra lettem figyelmes,hogy húzódik,szurkál a petefészkem.Még most is vissza-vissza tér.Ezelőtt mindig akkor éreztem ilyet,mielőtt megjött volna,viszont egy hete lett vége a menstruációmnak,így ezt kizárom.Túl korai még örülni?:)
2011. jún. 29. 17:11
 1/5 Atroposz ***** válasza:
Nekem is van ilyen és a mai tesztem pozitív lett.
2011. jún. 29. 17:34
 2/5 Atroposz ***** válasza:

Bár ha egy egy hete lett vége? Szerintem még korai.

Már vannak 1 napos terhességet kimutató tesztek is.

2011. jún. 29. 17:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha a petefeszked szurkal es egy hete lett vege a mensidnek, azaz kb a ciklus 12-14. napjan vagy, akkor ez minden bizonnyal a peteeres jele.

Peteereskor szurkal a petefeszek.

Huzzatok bele, most kell egyutt lenni.

Beagyazodast kevesen erzik, ha megis, akkor inkabb az alhasban, mehednel erezhetsz szuro fajdalmat, a petefeszek viszont attol jobbra-ballra van es fentebb.

2011. jún. 29. 22:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Masodik valaszolo: bocsi, hogy javitalak, de olyan teszt a vilagon nincs, ami egy napos terhesseget kimutat.

Tobb felol verzik a dolog, ez csak reklamfogas. Csillagozni is szoktak a szoveget, a doboz aljan apro betuvel van a magyarazat.

A lenyeg: ha megfogan a baba, akkor a terhesseget orvosi szempotnbol az utolso mensi elso napjatol szamitjak. Azaz fogantataskor beszelunk ket hetes terhessegrol.Ha megfogan.

Az elmaradt mensi arra jon kb 2 hetre, akkor negy hetes a terhesseg. Tehat 1 napos terhesseget semmi sem mutathat ki, max a josno, ha valaki hisz benne.

Ezenkivul: ha megfogan a baba, akkor kb 6-10 nap mulva agyazodik be a megtermekenyult petesejt a meh falaba. Addig oda vandorol es alakulgat. Akkor kezd el hcg hormont termelni. A terhessegi teszt erre a hcg hormonra reagal. Kb harom nap alatt termelodik annyi hcg hormon, hogy az erzekeny tesztek reagalni tudjanak ra.

Ez annyit tesz, hogy minimum 9 nappal peteeres utan lehet pozitiv egy erzekeny teszt. Normal hosszusagu ciklusnal ez meg 5 nappal a mensi elott van. Ez is eleg extrem eset. Gyakoribb, hogy megtermekenyules utan 11-12 nappal lesz pozitiv a teszt, de a legvaloszinubb, hogy az elmaradt mensi napjan erdemes tesztelni, ha nem jon meg a mensi.

2011. jún. 29. 22:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Csak az a különös,hogy ez nálam nem jellemző.Mindig csak menzi előtt szokott pár órával vagy egy nappal,de utána sose.
2011. jún. 29. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!