Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mire kell vigyázni, ha 34...

Mire kell vigyázni, ha 34 hetesen III. fokban érett a méhlepény? Mitől lehet ilyen korán?

Figyelt kérdés
2008. okt. 24. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem dohányzol? Esetleg nem magas a vérnyomásod? Ezek öregíthetik a méhlepényt. Arra készülj fel, hogy valószínűleg hamarabb fogsz szülni.
2008. okt. 24. 21:16
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem dohányzom,a vérnyomásom is alacsony ,nem vizesedek és sok vitamint eszem.Ezért nem értem én sem mi lehet a gond.Aggódok nagyon.Ráadásúl 30 hetesen még csak Ifokban volt érett.Viszont sokat keményedik a pocim,de teljesen zárt vagyok.
2008. okt. 24. 21:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Sok mindenre vigyázni nem tudsz, ezen pihenés, meg hasonló nem segít. Az teljesen egészséges dolog, hogy a placenta a terhesség végére elöregszik, meszesedik, ha ez hetekkel korábban következik be, akkor első körben tényleg a dohányzást és a magas vérnyomást szokták okolni érte, de nem feltétlenül ez a gond. Néha nem lehet megállapítani az okát.

A 3. fokban értett méhlepény szülésközeli állapotot jelez, de elképzelhető, hogy még néhány hétig kihúzod vele, csak lehet, hogy a baba már nem fog olyan mértékben növekedni, mint egy kevésbé érett placentával tenné.

Áramlásvizsgálatot is szoktak ebben az esetben csinálni, mert hiába 3. fokú a placenta, ha jó az áramlás, akkor minden rendben van. Ezt az orvos nem említette, nem küldött további vizsgálatokra?

2008. okt. 24. 21:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem mondott semmit,pedig Kecskemét egyik legjobb orvosához járok magánrendelésre,ezért nem is értem az egészet.Viszont,mikor épp nála voltam hívták,hogy szűl egy kismamája,így sietett.Lehet,hogy megfeletkezett volna róla.Próbáltam ma hívni,de gondolom az ünnepek miatt nem vette fel.
2008. okt. 24. 21:54
 5/10 anonim ***** válasza:

A 2. hozzászóló vagyok. Akkor viszont tenni pluszban nem tudsz sajnos semmit, ettől jobban most nem tudsz vigyázni a babádra. Próbáld meg majd mindenképpen elérni a dokidat emiatt, az is lehet, hogy mi beszélünk butaságokat és a gyakorlatban már nem veszélyes 34 hetesen a III fokban érett lepény és azért nem szólt az orvos, mert őt ez nem aggasztja. Amíg nem éred el, addig is próbálj megnyugodni, az idegeskedéssel biztosan nem teszel jót a placentádnak.

Ne ijedj meg, valószínűleg nem fogsz korábban szülni, de én ahogy haladok a vége felé (a 35. hétben vagyok és nem volt éppen komplikációmentes a terhességem) mindig arra gondolok, hogy ha esetleg bármi történne és most születne meg a baba, már akkor is egészséges lenne, ha pedig két-három héttel később, akkor meg már egyáltalán nem lenne semmiben sem másabb, mint egy 40. hétre született baba!

2008. okt. 24. 22:05
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked 2.válaszoló.Próbálok megnyugodni,csak féltem.Febr elején már elveszítettünk egy babát és bele is halnék , ha itt a vége felé történne vmi.
2008. okt. 24. 22:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Figyeld a magzatmozgásokat, ha csökken, menj be a kórházba egy ctg-re. Hívd a dokidat hétfőn, hogy megnyugtathason. És ne izgulj, a barátnőm 34. héten szült teljesen egészséges kisfiút (44 cm, 1800 gramm), még légzéstámogatásra én inkubátorra se volt szükség.

Judy

2008. okt. 25. 07:43
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is Judy.Szerencsére 33+3naposan volt 2250g.Alig várom a hétfőt.Pedig mikulásra vagyunk kiírva,de tuti hamarabb megszületik.
2008. okt. 25. 12:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ne aggódj nekem 36héten volt III.fokban érett mégis ellátta jól a babát és túl is hordtam 9 napppal.

6hós kisfiú anyukája

2008. okt. 25. 13:31
 10/10 A kérdező kommentje:
Húhhh,ez most egy kicsit megnyugtatott.Csak nem értem 3hét alatt,hogy tudott így megérni.Neked mondott vmit rá a doki?
2008. okt. 25. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!