Mire kell vigyázni, ha 34 hetesen III. fokban érett a méhlepény? Mitől lehet ilyen korán?
Sok mindenre vigyázni nem tudsz, ezen pihenés, meg hasonló nem segít. Az teljesen egészséges dolog, hogy a placenta a terhesség végére elöregszik, meszesedik, ha ez hetekkel korábban következik be, akkor első körben tényleg a dohányzást és a magas vérnyomást szokták okolni érte, de nem feltétlenül ez a gond. Néha nem lehet megállapítani az okát.
A 3. fokban értett méhlepény szülésközeli állapotot jelez, de elképzelhető, hogy még néhány hétig kihúzod vele, csak lehet, hogy a baba már nem fog olyan mértékben növekedni, mint egy kevésbé érett placentával tenné.
Áramlásvizsgálatot is szoktak ebben az esetben csinálni, mert hiába 3. fokú a placenta, ha jó az áramlás, akkor minden rendben van. Ezt az orvos nem említette, nem küldött további vizsgálatokra?
A 2. hozzászóló vagyok. Akkor viszont tenni pluszban nem tudsz sajnos semmit, ettől jobban most nem tudsz vigyázni a babádra. Próbáld meg majd mindenképpen elérni a dokidat emiatt, az is lehet, hogy mi beszélünk butaságokat és a gyakorlatban már nem veszélyes 34 hetesen a III fokban érett lepény és azért nem szólt az orvos, mert őt ez nem aggasztja. Amíg nem éred el, addig is próbálj megnyugodni, az idegeskedéssel biztosan nem teszel jót a placentádnak.
Ne ijedj meg, valószínűleg nem fogsz korábban szülni, de én ahogy haladok a vége felé (a 35. hétben vagyok és nem volt éppen komplikációmentes a terhességem) mindig arra gondolok, hogy ha esetleg bármi történne és most születne meg a baba, már akkor is egészséges lenne, ha pedig két-három héttel később, akkor meg már egyáltalán nem lenne semmiben sem másabb, mint egy 40. hétre született baba!
Szia!
Figyeld a magzatmozgásokat, ha csökken, menj be a kórházba egy ctg-re. Hívd a dokidat hétfőn, hogy megnyugtathason. És ne izgulj, a barátnőm 34. héten szült teljesen egészséges kisfiút (44 cm, 1800 gramm), még légzéstámogatásra én inkubátorra se volt szükség.
Judy
Szerintem ne aggódj nekem 36héten volt III.fokban érett mégis ellátta jól a babát és túl is hordtam 9 napppal.
6hós kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!