Ha valaki semmit nem szed az egész terhessége alatt, akkor nem is lehet egészséges gyereke?
De, természetesen lehet egészséges gyereke.
A vitaminok csökkentik valamelyest a kockázatokat, ennyi.
Én 5 hetesen voltam először dokinál. Akkor javasolta, hogy szedjek mindent.
De mivel alapból nem szoktam semmit szedni, így legtöbbször el is felejtettem. A terhesvitamint külön utáltam, mert akkora bogyó volt, hogy alig bírtam lenyelni.
14 hetesen mentem először magándokihoz, az volt az első kérdésem, hogy muszáj ennyi szrt szedni? Azt mondta nem, a folsav volt fontos, az is az első 12 hétben, vasat nem érti, minek kellett, tök jó a vérképem, magnézium meg görcs esetén kell.
Szóval onnantól semmit nem szedtem, és abban a pár hétben is csak hébe-hóba.
A fiam 39+4 hétre született, tökéletesen egészségesen.
Most már 4,5 éves, alig beteges, teljesen egészséges, jó étvágyú nagyfiú.
Bőven elég, ha változatosan táplálkozol.
Tudtommal pl. a folsav úgy működik, hogy HA a gyerek egyébként egy bizonyos rendellenességgel születne, akkor azt kivédi. Annyit nem tudsz bevinni táplálkozással, amennyit tablettával ehhez kell, ugyanakkor a nyitott gerinc sem túl gyakori, hál'Istennek, tehát jóval nagyobb eséllyel nem lesz baja, ha nem szeded és ha baja lesz, sem attól lesz, mert nem szedted, de ki akar kockáztatni.
A legtöbb vitamin, ásványi anyag egyébként rövid távon arra jó elsősorban, hogy a kismama szervezete ne "pukkanjon" nagyon le. Mert a végén még ott van a szülés és még egy-két év szoptatás. De - saját tapasztalatból kiindulva (nem ehettem tejterméket, ezért szedtem kalciumot, mégis csontritkulásom lett, aztán szedtem másfélét és helyrejött) - abból sem mindegy, hogy mit szedsz és melyiket melyikkel, hogy fel is szívódjon. Aztán az, hogy látszólag egészséges egy dolog, de hosszú távon ki tudja. Pl. vajon csináltak-e már olyan felmérést (ha egyáltalán ez megoldható lenne), hogy a jó fogazatú, azonos szájhigiéniájú és táplálkozású felnőttek anyukája szedett-e bármit terhesen vagy miképp táplálkozott? És itt megint az jön a képbe, hogy mivel az ember a legjobbat akarja a gyerekének, nem kockáztat. És ezt persze a reklámok jól ki is használják.
12 hetig szedtem elevitet meg folsavat. Onnantól magneziumot es vasat, heti pár szem.omega 3-at
Semmi baja a lányomnak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!