Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma voltam 4D uh és a doktornő...

Ma voltam 4D uh és a doktornő azt mondta elég nagy babám van/lesz.26. hetesek vagyunk (holnap töltöm a 27. hetet), és kérdezte nem idősebb e a koránál? 2-3héttel.

Figyelt kérdés

Április 19-én volt meg a havim, innen számolják a terhességet.Április 13-án csináltam egy tesztet mert gyanítottam hogy baba van, és akkor pozitív volt de elég halványan, április 20-án meg erősen pozitív volt. Tehát termelődött a hormon folyamatosan. Szerintem ha áprilisban fogant volna hamar erős 2 csíknak kellett volna lennie. Előtte lévő hónapban március 19-én, rendesen 6 napig tartott semmi változás nem éreztem. Mekkora súlyban és cm-ben 26 hetesen a baba???? Igaz szedtem magzatvédőt is, igyekszem egészségesen táplálkozni, eddig 3,5kg híztam, a baba mindent kiszed.

De ha áprilisban fogant volna akkor nagyobbnak kéne lennie, meg az uh csak kitudna mutatni ennyi eltérést?? Szerintetek? Azt mondják pontosan mér az uh. köszi

2008. okt. 24. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen adatokat mondtak nektek? Gratulálok!
2008. okt. 24. 20:16
 2/9 A kérdező kommentje:
Írom: BPD: 7.11 cm, TTD: 7.03 cm, APTD: 7.08 cm, FL: 5.17 cm, APTDxTTD 49.77 cm2. Ezekről lövésem sincs hogy mi. Azt mondta a kis combcsontja elég hosszú. 1kg fölött van picivel. Annyira koncentráltam hogy kérdezni is elfejeltettem :-D. Olyan szép volt a kisfiam :-D
2008. okt. 24. 20:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A 12 heti uh-n pontosan megmondják a terhesség korát hetekben.Ugyanis akkor nem csak a méretekből következtetnek,hanem a fejlettségéből.Mert ugye a 12 hétig kifejlődik mindene,utána már csak nő a baba.Engem is volt,hogy megijesztettek uh-n,hogy nagy a babám,hatalmas pocakom is volt és féltem,hogy tényleg nagy lesz,de szerencsére teljesen átlagos 3440gr-os bébi lett.Az uh egyébként nagyon nagyot is tévedhet.Unokahúgom babájára azt mondták,hogy 3,5-4 kg-os kb,aztán 5380gr-os lett végül.Ugye az uh a méretekből becsül súlyt,és ő sem volt hosszú gyerek,54cm.

Ne foglalkozz szerintem ezzel,a lényeg,hogy egészséges legyen.

Boldog babavárást

Én nem szedtem ebben a korban már naponta a magzatvédőt,csak hetente 3x.

2008. okt. 24. 20:34
 4/9 A kérdező kommentje:
A magzatvédőt már én sem szedem, 13. hétig szedtem, meg a fogantatás előtt egy hónappal. Sok vitamin dús kaját eszem :-)
2008. okt. 24. 20:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szióka.Nekem 26+3hetesen volt a babám 952g, a cm nem tudom,mert azt nem mérik.Neked mekkora a babyd?Az is lehet,hogy már babás voltál mikor áprilisban megvolt.Barátnőmnek is még egyszer megjött rendesen, mikor már állapotos volt.

üdv:34heteske

2008. okt. 24. 20:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Ha ekkora volt a te bébid is ennyi idősen akkor az enyém nem is olyan nagy. Azt nem mondta teljesen pontosan mekkora csak azt hogy 1kg bőven van. :-)
2008. okt. 24. 20:41
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi 27 hetesen voltunk 4d-s ultrahangon, akkor volt 1,2 kg, nekem is azt mondták, hogy idősebb a koránál,a dokim azt mondta hogy ne aggódjak, az még mindig jobb ha nagyobb, mert akkor van gond ha kisebb, mert akkor nem tudják, hogy elszámolták, vagy nem fejlődik rendesen. A fiam 3030 gr született igaz 38 hetesen...
2008. okt. 24. 20:44
 8/9 anonim ***** válasza:
54%

Nekem a 27.héten a 4D ultrahangon 1,15 kg-t mondtak. Erre 5 nappal idősebbre mérte be a gép.

Hát nem tudom, nem vagyok doki, de nem tűnik a babád óriásbébinek. Vagy az enyém is az :)

33 hetes km.

2008. okt. 24. 21:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Én kereken egy héttel voltam idősebb, mint te, amikor uh-n voltam és akkor volt 1260 grammos a babám. Annyit mondtak rá, hogy szép nagy baba, mert egy kiló körüli az átlagos súly abban a hétben. Akkor azt hittem egyébként, hogy elmérték, mert nagyon könnyű elmérni az ilyesmit. Rá ismét épp egy héttel mentem 4Dsre, annak több hitelt adtam, tekintve, hogy a szonográfusok mégiscsak jobban értenek hozzá és ők már másfél kilósra mérték, kb másfél héttel tűnt idősebbnek, de hozzátette a hölgy, hogy ne aggódjak, nem lesz óriásbébi, de azért ne is alig háromkilós babára számítsak, ha negyvenedik héten szülök, tekintve, hogy én sem vagyok éppen kicsi, sem a férjem (én 178 cm vagyok).

Ha az arányokat nézem, akkor a te babád sem nagyobb, mint az enyém, meg egyébként sem egyenletesen fejlődnek, lehet, hogy néhány héttel később már épp átlagos méretei lesznek. Ne aggódj!

Én ehhez hasonló óriásbaba-para miatt mondjuk nem hagytam abba a magzatvédőt, vagy inkább úgy mondanám, hogy a mamavédőt, hiszen a baba így is, úgy is elveszi ami neki kell, azt nem szeretném, hogy nekem semmi se maradjon. Kell az erő és egészség a szülésre és a szoptatásra.

2008. okt. 24. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!