Ma voltam 4D uh és a doktornő azt mondta elég nagy babám van/lesz.26. hetesek vagyunk (holnap töltöm a 27. hetet), és kérdezte nem idősebb e a koránál? 2-3héttel.
Április 19-én volt meg a havim, innen számolják a terhességet.Április 13-án csináltam egy tesztet mert gyanítottam hogy baba van, és akkor pozitív volt de elég halványan, április 20-án meg erősen pozitív volt. Tehát termelődött a hormon folyamatosan. Szerintem ha áprilisban fogant volna hamar erős 2 csíknak kellett volna lennie. Előtte lévő hónapban március 19-én, rendesen 6 napig tartott semmi változás nem éreztem. Mekkora súlyban és cm-ben 26 hetesen a baba???? Igaz szedtem magzatvédőt is, igyekszem egészségesen táplálkozni, eddig 3,5kg híztam, a baba mindent kiszed.
De ha áprilisban fogant volna akkor nagyobbnak kéne lennie, meg az uh csak kitudna mutatni ennyi eltérést?? Szerintetek? Azt mondják pontosan mér az uh. köszi
Szia!
A 12 heti uh-n pontosan megmondják a terhesség korát hetekben.Ugyanis akkor nem csak a méretekből következtetnek,hanem a fejlettségéből.Mert ugye a 12 hétig kifejlődik mindene,utána már csak nő a baba.Engem is volt,hogy megijesztettek uh-n,hogy nagy a babám,hatalmas pocakom is volt és féltem,hogy tényleg nagy lesz,de szerencsére teljesen átlagos 3440gr-os bébi lett.Az uh egyébként nagyon nagyot is tévedhet.Unokahúgom babájára azt mondták,hogy 3,5-4 kg-os kb,aztán 5380gr-os lett végül.Ugye az uh a méretekből becsül súlyt,és ő sem volt hosszú gyerek,54cm.
Ne foglalkozz szerintem ezzel,a lényeg,hogy egészséges legyen.
Boldog babavárást
Én nem szedtem ebben a korban már naponta a magzatvédőt,csak hetente 3x.
Szióka.Nekem 26+3hetesen volt a babám 952g, a cm nem tudom,mert azt nem mérik.Neked mekkora a babyd?Az is lehet,hogy már babás voltál mikor áprilisban megvolt.Barátnőmnek is még egyszer megjött rendesen, mikor már állapotos volt.
üdv:34heteske
Nekem a 27.héten a 4D ultrahangon 1,15 kg-t mondtak. Erre 5 nappal idősebbre mérte be a gép.
Hát nem tudom, nem vagyok doki, de nem tűnik a babád óriásbébinek. Vagy az enyém is az :)
33 hetes km.
Én kereken egy héttel voltam idősebb, mint te, amikor uh-n voltam és akkor volt 1260 grammos a babám. Annyit mondtak rá, hogy szép nagy baba, mert egy kiló körüli az átlagos súly abban a hétben. Akkor azt hittem egyébként, hogy elmérték, mert nagyon könnyű elmérni az ilyesmit. Rá ismét épp egy héttel mentem 4Dsre, annak több hitelt adtam, tekintve, hogy a szonográfusok mégiscsak jobban értenek hozzá és ők már másfél kilósra mérték, kb másfél héttel tűnt idősebbnek, de hozzátette a hölgy, hogy ne aggódjak, nem lesz óriásbébi, de azért ne is alig háromkilós babára számítsak, ha negyvenedik héten szülök, tekintve, hogy én sem vagyok éppen kicsi, sem a férjem (én 178 cm vagyok).
Ha az arányokat nézem, akkor a te babád sem nagyobb, mint az enyém, meg egyébként sem egyenletesen fejlődnek, lehet, hogy néhány héttel később már épp átlagos méretei lesznek. Ne aggódj!
Én ehhez hasonló óriásbaba-para miatt mondjuk nem hagytam abba a magzatvédőt, vagy inkább úgy mondanám, hogy a mamavédőt, hiszen a baba így is, úgy is elveszi ami neki kell, azt nem szeretném, hogy nekem semmi se maradjon. Kell az erő és egészség a szülésre és a szoptatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!