Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 14 hetes vagyok nyitva a...

14 hetes vagyok nyitva a méhszájam, valakinek lett így baja a babának, akinek szintén nyitva volt?

Figyelt kérdés
S ha igen, lehetett tudni az okát?
2017. dec. 8. 13:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Külső és belső méhszáj is nyitva? Nem varrják össze?

Nekem 20 hetesen nyílt ki a méhszájam, minden tünet nélkül. Mire gyanús lett valami, addigra már a magzatburok is előesett a hüvelybe, így már nem lehetett elvégezni a méhszájzáró műtét. 3 nappal később megrepedt a burok, és elveszítettük mindkét babánkat...

Az ok nálam méhszáj elégtelenség volt, amit részben kötőszöveti gyengeség, részben korábbi méhműtétek, részben az ikerterhességből adódó nagyobb nyomás váltott ki.

Okozhatja még fertőzés is.

Én a helyedben addig mennék, amíg valaki össze nem varrja a méhszájat. Azzal még elég sokáig lehet húzni.

2017. dec. 8. 13:17
 2/12 anonim ***** válasza:

Milyen az érték ??

Mennyire van nyitva? Valszeg vegig fekvessel, sex nelkul vegig viheted

2017. dec. 8. 13:17
 3/12 anonim ***** válasza:
Létezik olyan, hogy nem varrják, hanem egy pesszárium szerű. Ami zárja a méhszájat... Továbbnyílni nem engedi
2017. dec. 8. 19:46
 4/12 A kérdező kommentje:
Külsőt mondták csak, hogy nyitva van, de mivel nem az én dokim volt, nem mondott semmi mást. Csak ha barnás folyás nem múlik, akkor jövőhéten menjek vissza az én dokikhoz... plusz mg ennyit javasolt. De gondoltam, hogy nem gyerekjáték...
2017. dec. 9. 04:04
 5/12 anonim ***** válasza:
Ez valóban nem játék. Minél előbb beszelj az orvosoddal. Vetelest, koraszülést okozhat. Vannak módszerek, pl a cerclage, azaz méhszájzaro műtét. De pár éve kezd elterjedni az arabin gyűrű, másnevén cerclage pesszárium. Csak sajnos kevés orvos ismeri, vagy ha hallott is róla, soha nem használta és nem meri elkezdeni De gyógyszerek is segíthetnek, hogy ne nyíljon tovább, legújabb kutatások szerint a progeszteron is ilyen, amit kevés orvos ad 12. hét után.
2017. dec. 9. 10:27
 6/12 anonim ***** válasza:
76%
Dr. Timmermann-t keresd fel ő a jó ember erre. Sztkban nem fognak annyira foglalkozni vele. Én 28 hetre szultem nem gyerekjatek.
2017. dec. 9. 14:29
 7/12 anonim ***** válasza:
24%
Azért nem kell ennyire megrémülni,én két terhességet is végigvittem nyitott külső méhszájjal!Mindkétszer már nekem is tizennégy hetesen nyitva volt.Sőt elsőre a belső is kinyílt két hónappal hamarabb , mégis időre szültem.Orvos mondta volna ha baj van.
2017. dec. 9. 18:00
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, azért mindenképp megnézetem magam, mert az előbbi példa mutatja is (nagyon nagyon sajnálom, hogy ilyet kellett át élned) mutatja, hogy sajnos nem veszelytelen minden esetben. Olvastam azóta pár sajnálatos példát, szomorú, hogy ennyi miatt kell aggódni az anyáknak
2017. dec. 9. 18:31
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

1#-es vagyok.

Most újra babát várok én is. Ezúttal egyedül van. Minden orvos azt mondja, hogy egy gyerekkel nem kell aggódnom; nem fog megismétlődni. Én mégis félek, hogy egy gyerekkel max. heteket nyerünk majd... Úgyhogy nem érdekel ki, mit mond. Már megvan az időpontom Timmermann dr.-hoz, és én bizony feltetetem az Arabin pesszáriumot; biztos, ami biztos...

A mi gyerekünk, csak nekünk fontos. Az orvosoknak csak darab- darab; ezt tapasztaltuk sajnos az ikrek elvesztése kapcsán... Vedd kézbe az irányítást, és keresd a lehetőségeidet!

2017. dec. 10. 09:00
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, sok egészséget nektek!! :) remélem minden rendben lesz, de biztosan. Jól teszitek, hogy kezetekbe vettétek a dolgot.
2017. dec. 10. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!